Hlavní navigace

Kosmetika pro muže? Ne, díky ...

10. 5. 2010

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
Metrosexuálové se v péči o fyzickou krásu vyrovnávají ženám. Zatím spíše vybočují, ale nebude za pár let všechno jinak? Dočkáme se dřevorubců s vytrhaným obočím?

Svět se mění a my s ním. Tedy mění se jenom někdo, naštěstí. Před pár lety k nám přišla taková zvláštní móda, začali se o sebe starat i muži, a to přepečlivě. Říkají si metrosexuálové, používají noční krémy a balzámy na vlasy. Já mezi ně nepatřím a nechybí mi to.


Autor: Agentura SXC

Metrosexuál, to je podle Wikipedie označení pro muže žijícího ve městě a majícího velké příjmy, které investuje do značkového a módního oblečení, kosmetiky a návštěv posiloven nebo solárií. Metrosexuálové se tak v péči o fyzickou krásu vyrovnávají ženám a přejímají některé návyky typické spíše pro něžné pohlaví, například používání různých tělových krémů nebo odstraňování ochlupení intimních partií.

Tolik teorie. V praxi je to trochu jinak, někteří metrosexuálové totiž svoji vášeň nezvládají a přehánějí to. Vypadají jako ženy, případně jako voskové figuríny z muzea. Musím přiznat, že drobné střípky z péče o tělo mi nejsou cizí, pravidelně se sprchuji a koupu, používám mýdlo, antiperspirant a parfém. Tím to ale končí, krémy nepoužívám a nemaluju se. Co se týče krémů, tak mít mastné ruce, případně obličej, mi přijde krajně nepříjemné a nechutné. Je to pouze osobní pocit, ale předpokládám, že většina ostatních normálních mužů to má obdobně.

Čtěte téma: Jemný muž. Jak se vám líbí?

Čím je země vyspělejší, tím menší mají ženy potřebu hledat „mužné muže“. První signální – hrubší rysy, výrazné obočí – prý už nefunguje. Alespoň podle výzkumů.

Missáci

Metrosexuálové pořádají vlastní soutěže „krásy“, mají v oblibě určité značky oblečení a baví se mezi sebou hlavně o kosmetice. Do této party bych asi nezapadl, já vyhledávám spíše debaty na téma sport, dějiny a technologie. Navíc bych se asi styděl se s někým takovým ukázat na ulici, kdyby nás někdo potkal, propadl bych se hanbou. Vyhledávám spíš společnost mladých mužů s třídenním strništěm, vytahaným svetrem a kšiltovkou. Kdo má namazaný obličej, nemá u mě šanci. Vím, že to může znít trochu xenofobně, ale já to tak prostě mám a nedá se s tím nic dělat.

Trochu přeháním, samozřejmě, vzhled a metrosexualita kamarádů u mě nehraje roli, rozhodují povahové vlastnosti. První dojem je ale první dojem a uznávám, že metrosexuálům moc šancí nedávám, když je neznám. Není to jenom v používání kosmetiky a tématech rozhovorů, je to i v jakémsi celkovém dojmu. V jejich přítomnosti si připadám nepatřičně a jako jedinec, který kašle na zevnějšek. Přitom je to všechno jinak, to oni to s péčí o tělo přehánějí.

Vnímáte označení metrosexuál hanlivě?

Svět požitků: Wellness

Člověk musí umět i odpočívat. Možností je nespočet, pomůžeme vám se v nich orientovat. 

Budeme všichni dokonalí?

Pokud to takhle půjde dál, stane se z nás pokolení naondulovaných panáků, všichni budeme mít stejné účesy a stejné oblečení. Stane se z nás tlupa úplně stejných mužů, v očích některých sice dokonalých, ale k nerozpoznání.

Tihle byli dokonalí
Autor: Někdo to rád horké, 1959

Tihle byli dokonalí

Zatím se ale bát nemusíme, metrosexuálů je málo a zatím vybočují oni z naší řady. Co když to ale za pár let bude opačně? Za posledních pár let se dost změnilo, a pokud bude tempo pokračovat, máme se my i naše krásnější protějšky na co těšit.

Vznikne nová sorta nenápadných metrosexuálů, kteří se za to budou stydět. Budou potajmu krást v koupelně manželčiny drahé krémy a líčidla, což určitě ženy těšit nebude. Budou začínat postupně a opatrně. Samozřejmostí pro ně bude holení ráno a večer, a když budou doma sami, stráví večer v pleťové masce.

Drsňáci ve flanelových košilích a ve farmářkách budou na vymření. Představte si třeba strojvůdce s vytrhaným obočím nebo myslivce bez plnovousu a s depilovanými předloktími. Dřevorubce s pečlivě připravenou francouzskou manikúrou a horníka v bílých kalhotách. Co myslíte, dopadne to takhle?

Čtěte téma: Vyholujete se? A děláte to správně?

V intimních partiích se neholí jen ženy, přirození bez chloupků vyžadují už i muži.

Úvodní fotografie: Isifa.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je kromě jiného internetový publicista, více informací najdete v jeho profilu na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).