Hlavní navigace

Názor k článku Konec homeopatie v Čechách? Ministerstvo prý ruší placebomedicínu od občan - Když vám zreviduje komín certifikovaný kominík a vy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 10. 2014 14:05

    občan (neregistrovaný)

    Když vám zreviduje komín certifikovaný kominík a vy vyhoříte, pojišťovna vám škodu zaplatí i když tam budou zjevné vady a bude se vozit po kominíkovi. Když to uděláte sám a dokonale a lépe, je vám to "prd" platné a nedostanete nic. Ale systém je správný, protože pravděpodobnost, že všichni budeme mít komíny v pořádku je mnohem vyšší, než kdyby se to ponechalo na svobodné vůli kdekoho ( i kdyby měl tři tituly). Oni jsou totiž lidi ve valné většině s rozumem na štíru.
    I když přiznám má to do dokonalosti ještě velký kousek, ale lepší něco než nic. Té neregulované svobody si zkrátka nemůže užít každý. Třeba by si jí rozhodně neměli užívat ti různí podvodníci, kteří se v homeopatickém byznysu pohybují a lidé na jejich neschopnost a hamižnost doplácejí zdravím a i životem. Uvědomte si laskavě, že to není jenom o vás a vaší svobodné volbě, ale problém má mnohem víc aspektů (např. ohrožení zdraví z důvodu zanedbání normální léčby, pokud člověk podlehne víře v placebo)
    O

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).