Hlavní navigace

Názor k článku Konec homeopatie v Čechách? Ministerstvo prý ruší placebomedicínu od Autor - Já se domnívám, že myslím jinak. Já se obávám...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 10. 2014 20:16

    Autor (neregistrovaný)

    Já se domnívám, že myslím jinak.

    Já se obávám těch tisíců podvodníků, kteří jsou v této právně a organizačně zdevastované zemi schopni čehokoliv a kdykoliv, protože jim z toho nehrozí vůbec nic. Těm bych chtěl položit do cesty nějakou překážku a snažím se ji pouze nalézt. Možná ale máte pravdu v tom, že ji nalézt nelze a pak je to opravdu zbytečné. To je možné. Proto je diskuse užitečná. Ale musíme si trošku víc porozumět v tom, co vlastně chceme a proč. (Výchozí postoje.)

    Opravdu se nedomnívám, že systém licencí je garancí odborné kvality. Takto ten "článek" míněn mnou opravdu nebyl a není.

    Ať dělá tu alternativní práci ten, kdo tomu upřímně věří a plně se tomu věnuje dbaje bezpečnosti pacienta a jeho zdravotních zájmů. Ne ale šamanští zlatokopové. - Dokážeme tomu nějak napomoci? Já věřím, že by to šlo - a proto mám zatím názor jaký mám. Ale možná je špatný. V principu si na něm netrvám. Trvám pouze na tom, že názor MZ ČR je skutečně nepřijatelný. (Ale na tom se myslím shodneme.)

    Stran těch lékařů - málo si uvědomujete, že lékaři jsou dnes sluhové ne páni. Páni jsou majitelé, obchodníci a političtí rozkradači. Pouze někteří lékaři chodí s pány na led. Pokusit se změnit systém k lepšímu proti komerčním zájmům je spojeno s rizikem, že budete profesně zlikvidován. Ale s kritikou současné medicíny tak, jak se tato provádí nelze než souhlasit. Ale vyňal bych některé obory, kde nejde o přístup k pacientovi, ale především o kvalitu terapeutického výkonu samotného. Tam si myslím, že ta naše medícína dnes slabinu tolik nemá. Operativa a invazivní techniky medicíny jsou u nás na velmi vysoké úrovni. Ošetřovatelská a ambulantní péče - to asi může být katastrofa.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).