Hlavní navigace

Názor k článku Koalice pro podporu očkování aneb Jak v ČR běžně vypadá zákulisí nezávislosti od tsd - Ještě malý dodatek. Ve vašem příspěvku citujete vyjádření...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 12. 2015 10:28

    tsd (neregistrovaný)

    Ještě malý dodatek. Ve vašem příspěvku citujete vyjádření o tom jak se stát dobrovolně zbavil kontroly a distribuce vakcín a jak je to špatná věc.
    Můžu vás ujistit, že stát nemohl udělat nic lepšího. Za totáče a i později bylo normální praxí, že praktik vystavil recept, poslal vás do lékárny, a pak vám aplikoval vakcínu. To by dnes udělal jenom sebevrah nebo někdo naprosto neznalý. Bylo to proti všem zásadám zacházení s vakcínami. Klient vůbec nesmí vakcínu dostat do ruky, protože odpovědnost za správné skladování nese výrobce, distributor a lékař, nikoliv klient. Jestli jste si takto představoval ideální stav, pak je to opět velká neznalost věci.
    Ovšem aby bylo učiněno bezpečnosti a právu za dost, vyžadovalo to velké investice. (sklady, chladící vozy, techniku) to stát neměl a stejně rozvoz platil soukromým firmám v rámci zavážení lékáren.
    Že by existovala rozvážka přímo do ordinací praktiků, to bylo sci.fi.
    Dnes to funguje a funguje to dobře, někde i dokonale.
    Lkát nad dobami minulými může opravdu jen pohrobek socialismu.
    tsd

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).