Hlavní navigace

Názor k článku Když už OU!, tak pouze jedna šarže hexavakcíny od JB - Že přínos hexavakcíny (hodnota přepravy poskytnuté MHD) převyšuje...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 10. 2014 13:50

    JB (neregistrovaný)

    Že přínos hexavakcíny (hodnota přepravy poskytnuté MHD) převyšuje riziko očkování (cena jízdenky) je hypotéza. Obě strany rovnice jsou neznámé (na rozdíl od MHD), proto zde diskutujeme o studii, která by tu hypotézu potvrdila nebo vyvrátila.

    Já považuji za normální, že většina rodičů přemýšlí podobně - jak udělat maximum pro zdraví svých dětí. Odmítající a očkující rodiče se neliší ve vznešenosti svých myšlenek. Rozdíl je ve víře ve výše uvedenou hypotézu.

    Protože z etických a jiných důvodů ta studie nebyla ani nikdy nebude provedena, je potřeba si rozhodnutí poskládat na základě střípků, které jsou dostupné. Váš pohled je skrz jeden velký růžový střep historické eradikace neštovic a pro jistotu jste ho ještě zamazal špínou dalších nemocí, za jejichž vymýcením nestojí očkování.

    Hexa je koktejl vakcín zaměřených proti 6 nemocem. Která z nich je podle vás tak nebezpečná jako pravé neštovice?

    Ve včerejším článku tady paní šéfredaktorka cituje farmaceuty (zástupci antivax?), že lidem nedoporučují kombinovat více než 4 léky. Kojencům se nejen doporučuje, ale v ČR je i zákonem ustanoveno, píchnout miminkům opakovaně 6 léků najednou. Pardon vakcín. To bude asi ten zásadní rozdíl.

    Uvědomujete si, že riziko nakažení tetanem je naprosto stejné v očkované i neočkované populaci? Zeptejte se očkujících rodičů, zda tuší, že by stačila pentavakcína, abychom měli kolektivní imunitu úplně stejnou, vlastně i vyšší (část odmítačů by na základě vyřazení očkování proti tetanu nechala své děti naočkovat).

    Možná ale zjistíte, že jim dětská lékařka zapomněla vysvětlit pojem kolektivní imunita, protože prioritu dostaly dojímavé příběhy o neočkovaných miminech na JIPce a čtyřletých dětech nepřijatých do školky. Tím byly jejich pochybnosti zažehnány a rodiče zůstali u té "správné" víry.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).