Hlavní navigace

Kaufland stahuje čokolády, důvodem je salmonela

11. 8. 2017

Sdílet

 Autor: Kaufland
Společnost Kaufland v některých svých výrobcích zjistila přítomnost bakterie rodu Salmonella.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) upozorňuje na opatření, k němuž přistoupila společnost Kaufland Česká republika v.o.s. Ta zveřejnila na svém webu informaci o stažení dvou druhů čokolád.

Společnost se pro tento krok sama rozhodla z důvodu ochrany spotřebitelů poté, co byly při interní kontrole v některých výrobcích zjištěny bakterie rodu Salmonella. Tyto bakterie mohou způsobit průjem a zvracení, nejčastěji na ně kontrolní orgány narazí ve vejcích nebo mase, problémy mohou způsobit při pochybeních během skladování či přípravy pokrmů, jako se to stalo na loňském Apetit pikniku

Kaufland stahuje tyto výrobky:


Autor: Kaufland
  • Katy bílá čokoláda 100 g
    s datem minimální trvanlivosti do 012019 L1192
    EAN: 4335896584973
  • Katy bílá čokoláda s kokosem 100 g
    s datem minimální trvanlivosti 04/2018 L 2118
    EAN : 4335896585017

„Nedoporučujeme konzumaci výrobku s uvedeným datem minimální trvanlivosti, proto v rámci přijatých opatření stahuje Kaufland tuto čokoládu z prodeje,“ uvádí firma na svém webu.

Zákazníci mohou zakoupený výrobek kdykoli vrátit v kterékoli prodejně Kaufland, budou jim vyplaceny peníze i bez předložení účtenky.

Pro dotazy zákazníků je k dispozici bezplatná telefonní linka 800 165 894.

Zdroj: SZPI, Kaufland 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).