Hlavní navigace

Názor k článku Nežádoucí účinky vakcíny proti rakovině děložního čípku jsou vážné od d1 - Článek je bohužel poplašnou zprávou. Paní vědkyně se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 9. 2012 20:51

    d1 (neregistrovaný)

    Článek je bohužel poplašnou zprávou. Paní vědkyně se v případech trochu motá a nakonec v článku tvrdí věci, které jednoznačně nejsou pravdou.
    První věc - nedozvíme se, kolik lidí bylo očkovaných a kolik lidí nakonec zemřelo. Druhá věc - hovoří o PAP vyšetření - což je vyšetření cytologické již dávno zastaralé a historické, dnes se cytologie vyšetřuje jinak. Za třetí - hovoří o screeningu karcinomu děložního čípku jako o metodě všezachraňující a spásné - problém je, že v ČR žádný screening ca cervicis uteri, tedy rakoviny děložního čípku organizovaně neprobíhá - a to je chyba ministra zdravotnictví. Ale i kdyby probíhal, tak řadě rakovin stejně nezabrání, protože je to jenom screening - a každý, kdo se ve statistice trochu orientuje ví - že žádný screening není stoprocentní. I v těch nejspolehlivějších zemích se screeningem mají výskyt rakovin děložního čípku desetkrát menší než v ČR, ale stále tam ty rakoviny jsou a taky se tam SILGARDEM/GAR­DASILEm nebo CERVARIXEM očkuje. V ČR jsou proočkovány tisíce žen a dětí a zatím žádné zprávy o úmrtí nemáme, o nemocech vzniklých v souvislosti s očkováním se taky moc neví, nebo nemluví. A poslední věc - očkování probíhá po dobu půl roku. Za tu dobu zemře část lidí, jiní onemocní a je velmi obtížné vždy dokázat, že dané úmrtí či daná nemoc vzniklá v té době 6 měsíců souvísí pouze a jenom s očkováním. To by se ti očkovaní museli zavřít do sterilní hermetické kostky a nesměli by kromě očkování dělat nic, co by jim mohlo způsobit nějakou chorobu či dokonce smrt. A to jaksi dost dobře nejde. Takže jak říkám - poplašná zpráva.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).