Hlavní navigace

Jizva po operaci i po porodu: 10 nejprodáva­nějších přípravků

5. 6. 2016

Sdílet

 Autor: Shutterstock.com / 120na80.cz
Gely a masti pomáhají změkčení a vyhlazení jizev. Odstraní také nepříjemné pocity v místě jizvy. Jaké přípravky jsou nejprodávanější?

Po velkých operacích nebo třeba jen po odstranění znaménka vznikají jizvy. Stejně tak i po lehkých zraněních a odřeninách. Jizvám je možné předcházet díky přípravkům na podporu hojení, které jsou vhodné na malá i velká čerstvá poranění. „V případě, že už jizva vznikla, na nové, ale i starší jizvy můžete používat nejrůznější gely a masti, které dopomáhají jejich změkčení a vyhlazení. Přípravky odstraňují také nepříjemné pocity v jizvách,“ říká Pilulka.cz.

Používáte pro lepší hojení jizev léčivé gely a masti?

Podívejte se, jaké přípravky na jizvy jsou nejprodávanější podle online lékárny Pilulka.cz.

HemaGel


Autor: Pilulka.cz

S unikátním patentem, hojí drobné i rozsáhlé poranění. Pracuje na takzvaném vlhkém hojení ran. Zásadně urychluje proces hojení.

Je vhodný i pro hluboké a rozsáhlé rány, například bércové vředy. Snižuje bolestivost. Zabraňuje vysoušení rány. Předchází vzniku jizev.

Stratamed gel (Jizva 8–12 cm)


Autor: Pilulka.cz

Stratamed je rychleschnoucí, nelepící, průhledný silikonový gel určený k léčbě jak starých, tak i nových jizev. Stratamed se snadno nanáší na jakékoliv místo na kůži včetně obnažených míst jako obličej a krk, jakož i kloubní plochy a ochlupená místa, která není třeba holit.

Stratamed byl vyvinut k použití na všechny typy jizev včetně těch, které vznikají následkem chirurgických zákroků, úrazů, chronických ran, popálenin, pokousání, akné a jiných kožních onemocnění. Je rovněž určen k léčbě keloidních a hypertrofických jizev.

Scar Esthetique krém na jizvy


Autor: Pilulka.cz

Unikátní kombinace deseti antioxidantů, silikonového oleje, dvou polypeptidů a přírodních rostlinných výtažků (celkem 23 ingrediencí) určená ke zvláčnění a zlepšení vzhledu jizev.     

  • Změkčuje a zesvětluje nové i starší jizvy.    
  • Výrazně zlepšuje vzhled jizev.    
  • Dobře se vstřebává.

CICATRIDINA


Autor: Pilulka.cz

CICATRIDINA® mast je určena k urychlení procesu hojení povrchových a hlubokých ran (oděrky, tržné rány, popáleniny, operační rány, proleženiny a vředy) jakéhokoliv původu.

  • Obsahují kyselinu hyaluronovou. 
  • Hojení ran bez následků. 

Rána je narušení souvislosti měkkých tkání se současným poškozením kůže či sliznic a je často spojená se ztrátou tkáně. Opravný proces navazující na takové poškození je kontinuální proces obnovy tkání, trvá několik týdnů až měsíců a probíhá ve třech fázích, které se vzájemně překrývají: 

  • zánětlivá fáze
  • proliferační fáze
  • fáze obnovy epitelu

V každé z uvedených fází se prokázalo, že kyselina hyaluronová má příznivý vliv na hojení a urychluje průběh jednotlivých fází.

Cicatrix


Autor: Pilulka.cz

Cicatrix je speciální krém, který redukuje jizvy vzniklé po chirurgických zákrocích, po různých nehodách vzniklých mechanickým nebo chemickým poškozením, je vhodný také na popáleniny, poranění způsobená mrazem, na jizvy po akné a na strie.

Stratamed gel (Rána 10–12 cm)


Autor: Pilulka.cz

Stratamed je samoschnoucí, nelepící, průhledný, silikonový gel pro prevenci a léčbu abnormálních jizev v podobě hypertrofických jizev a keloidů a léčbě otevřených ran a poškozené kůže.

Používá se ke změkčení a ztenčení jizev, zmírňuje svědění a nepříjemné pocity v jizvách, snižuje zarudnutí a zabarvení typické pro jizvy a poškozenou kůži. 

  • Nebobtná a po zaschnutí téměř není vidět.
  • Je proto vhodný i na exponovaná místa jako obličej, oblast hlavy a krku a podobně.
  • Není potřeba překrývat obvazem, a je proto elegantním a kosmeticky přijatelným prostředkem pro zlepšení hojení ran ihned po zákroku.

RejuvaSil silikonový gel na jizvy


Autor: Pilulka.cz

RejuvaSil silikonový gel na jizvy je určen pro topickou aplikaci při péči o jizvy. Vylepšuje vzhled jizev, po aplikaci zanechává v místě aplikace jemný a nelepivý film.

Průhledný, bez parfemace, vodě odolný. Vhodný pro použití i u dětí. 

Dermatix Silikonový gel


Autor: Pilulka.cz

Dermatix Silikonový gel se používá k ošetření a prevenci vzniku keloidních a hypertrofických jizev (jako jsou například jizvy po běžných chirurgických zásazích, poraněních kůže a popáleninách) poté, co je rána zhojena a povrch celistvý.

Dermatix je průhledný rychleschnoucí silikonový gel k prevenci a potlačení vystouplých nevyzrálých jizev. Pokud je kůže poraněna (úrazem, chirurgickým zákrokem apod.), nemůžete zamezit vzniku jizvy, ale můžete potlačit její viditelnost. Je nutné začít s aplikací Dermatixu ihned po zahojení rány.

Balcann


Autor: Pilulka.cz

Konopná mast pokožku intenzivně vyživuje, mírní nepříjemné pocity napětí a svědění. Při pravidelném používání viditelně zlepšuje celkový stav pokožky.

Konopná mast pro dospělé i děti při problémech se suchou, popraskanou, podrážděnou pokožkou se sklony k šupinatění. Je vhodná pro doplňkovou péči o pokožku při atopii a lupénce.

CICATRIDINA sprej


Autor: Pilulka.cz

CICATRIDINA® sprej je určen k urychlení procesu hojení povrchových a hlubokých ran (oděrky, tržné rány, popáleniny, operační rány, proleženiny a vředy) jakéhokoliv původu. Obsahují kyselinu hyaluronovou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).