Hlavní navigace

Názor k článku Jíst pomalu? Ano. Ale organizovat se kvůli tomu? od Martina - Milá paní Příhodová, po přečtení vašeho článku o Slow...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 4. 2012 18:34

    Martina (neregistrovaný)

    Milá paní Příhodová,
    po přečtení vašeho článku o Slow Foodu jsem byla lehce konsternovaná(z latinského consterno, are - plašit, děsit). Jelikož jsem členem pražského hnutí Slow Food, a zároveň zastáncem jeho filosofie, nejsem si vědoma ničeho, co by se zvrtlo. Pokud máte nějaký problém se slovem konvivium, není nic jednoduššího než vyhledat si ho v česko-latinském slovníku a zjistit si tak jeho skutečný význam. Nevěřím tomu, že byste při každé narážce na nějaké cizí slovo dostala inspiraci a napsala o tom takto dlouhý článek.
    A proč se tato konvivia vlastně organizují? No protože spolu členové mají zájem komunikovat a scházet se při tom u dobrého jídla vyrobeného z tuzemských surovin od malých farmářů, které vy ve vašem článku tak nadšeně podporujete. Pokud vy si sama nakoupíte, sama uvaříte a sama to se svými dětmi ve spěchu sníte, tak je to celkem vaše věc, která je pro okolní svět naprosto nezajímavá. Tudíž spojování se Slow Foodem je v tomto případě naprosto irelevantní(ne­mající význam).
    Vadí vám těch 500 kč ročně? Víte, ono se strašně špatně pracuje zadarmo a v organizacích tohoto typu to je tak, že každý člen platí členský příspěvek.
    Ale pokud vás samozřejmě napadá nějaký jiný a lepší způsob, jak neplatit, ale zajistit té organizaci nějaké prostředky k tomu, aby vůbec mohla existovat, máte možnost vyjádřit se.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).