Hlavní navigace

Bazalka, ale i kopřivy a medvědí česnek: Jaké bylinky nabízejí na Velikonoce řetězce

Sdílet

 Autor: Albert
Kde nakoupit bylinky, když to za nimi do přírody máte daleko? Některé obchody nabízejí alespoň ty základní, jiné se chlubí bohatou nabídkou, kterou na Velikonoce ještě doplní kopřiva i česnek medvědí.

Celá řada bylinek už se probudila ze zimního odpočinku, stačí je jen nasbírat. Jaké bylinky se hodí pod jehněčí a které do nádivky? Čtěte více v článku Do velikonoční nádivky patří kopřiva, škalda i prasetník.

Podívejte se, jaké bylinky jsou nyní v přírodě volně k mání:

Pokud nemáte kde bylinky sbírat, poradíme, ve kterých supermarketech je můžete nakoupit.

Globus

V současné době nabízí velmi širokou nabídku čerstvých bylinek. V květináči tu mají bazalku, mátu, kadeřavou petržel, tymián, koriandr, hladkolistou petržel, pažitku, libeček, meduňku i rozmarýn. Majoránku a oregano v Globusu zatím koupíte jen ve formě natě. K ozdobě poslouží řeřicha zahradní a k větší síle jehněčího čerstvý bobkový list. A pokud toužíte po těch ryze jarních bylinkách, nebudete zklamáni.

„Nabídku jsme již rozšířili o medvědí česnek (100 g). Od tohoto týdne se mohou zákazníci těšit na kopřivu řezanou (50 g) nebo majoránku v květináči. Na konci dubna sortiment rozšíříme o tři novinky, kopr v květináči, bazalku červenou a bazalku thajskou,“ říká Pavla Hobíková z Globusu. Potěšeni budou i všichni ti, kteří nemohou sehnat česnek medvědí, do prodeje se dostane krátce před Velikonocemi.

Tesco

I v Tescu se nabídka bylinek před Velikonoci rozšíří, i když ne nijak dramaticky. Momentálně je v květináči v nabídce pažitka, libeček, máta, petržel kudrnka a rozmarýn. Jako nať tu navíc pořídíte kopr a tymián. „Před Velikonocemi budeme mít v nabídce více bylinek, a to bazalku v květináči, koriandr v květináči, řeřichu v květináči a nasekaný kopr,“ říká Václav Koukolíček z Tesca, ale dodává: „Momentálně nenabízíme bylinky typu kopřiva.“ O česneku medvědím nemluvě.

Kaufland

„V naší standardní nabídce bylinek zákazníci najdou například petrželku, mátu, bazalku, tymián, majoránku, směs bylinek na ryby, medvědí česnek a další,“ jmenuje Michael Šperl. Před Velikonoci přibude už jen pažitka.

Lidl

Ani v Lidlu nečekejte žádné bylinkové hody. „Aktuálně v nabídce prodejen Lidl zákazníci najdou bylinky, jako jsou bazalka, petržel, pažitka a máta,“ říká tisková mluvčí Lidlu Zuzana Holá. Před Velikonocemi už v Lidlu žádnou speciální akci v tomto sortimentu nechystají.

Ahold

V supermarketech a hypermarketech Albert najdete bylinky od českého pěstitele z jižní Moravy (ve společnosti Bylinky.cz jsme se byli podívat a brzy se i vy budete na serveru Vitalia.cz moci přesvědčit, jak to chodí u největšího a jediného celoročního producenta českých bylinek v květináči).


Autor: Vitalia.cz

„Nakupující mají možnost vybírat jak z čerstvých bylinek v květináči, tak i ze stále poptávanějších řezaných bylinek v praktickém balení. Zákazníkům běžně nabízíme jedenáct druhů čerstvých bylinek. Mezi oblíbené patří bazalka, petržel, pažitka, kopr, máta, meduňka či rozmarýn a díky rostoucí popularitě asijské kuchyně také koriandr,“ říká tisková mluvčí Aholdu Barbora Vanko. V předvelikonočním čase je pak na pultech k dostání medvědí česnek a kopřiva.

Bylinky online

Letmo jsme projeli i nabídky internetových obchodů. Nejvíce nás zaujal sortiment bylinek na Rohlik.cz, kde mají více než dvacet druhů bylinek, ať už řezaných, nebo v květináči. Kromě klasické máty a bazalky, která už nechybí v žádném obchodě, jsme tu našli nať estragonu, tymián citronový, bazalku thajskou, ale i čerstvou kopřivu a medvědí česnek.

Galerie: Poznáte v přírodě česnek podivný, viničný a medvědí?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).