Hlavní navigace

Názor k článku Jak svět přichází o jednodenní kuřata od Trevor - Dobrý den, Jedna z mála věcí, ve které s...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 4. 2014 23:03

    Trevor (neregistrovaný)

    Dobrý den,

    Jedna z mála věcí, ve které s vámi mohu souhlasit, je ta, že "málokterý spotřebitel ví, jak to skutečně chodí v zemědělských a potravinářských podnicích". To jste v tomto článku dokázal opravdu bravurně.
    Dál už však pouze jen tak "plácáte do vody" aneb "nevím, o čem mluvím, ale hlavně to musím zkritizovat".

    Začal bych u "šílených zpostupů při výrobě potravin" - pokud vám vyhovuje konzumace geneticky modifikovaných potravin s přídavkem chemikálií, které se jinak běžně používají na výrobu výbušnin, je to samozřejmě v pořádku :-)
    Jak jest známo, nic netušící osobu, která slepě věří v dokonalost technologie potravin nejlépe dovede k zamyšlení právě váš "srdcervoucí vizuální doprovod" (mimochodem, moc děkujeme za propagaci!! :-) )

    Nejde ani tak o úspěch katastrofických vizí jako spíše o to, abyste si vy konzumenti uvědomili, že se zvířaty je v masivních chovech nakládáno ohavnýmy způsoby.
    Vaše "milosrdná rychlá smrt" je směšná, nehledě na to, že kuřata v drtivé většině umírají, protože se už člověku prostě nehodí. (Pomiňme trauma, jaké musí takové čerstvě narozené mládě prožít už na "výrobní lince".)

    Na základě vaší úvahy o "optimálním poměru" začínám uvažovat o navržení podobného poměru u lidí - aby bylo dosaženo optimálního poměru počtu lidí ku současnému počtu obyvatel, bych nejméně polovinu novorozenců okamžitě po narození usmrtil, včetně vašich potomků, abyste si to lépe uvědomil :-) Dále bych navrhoval, abychom usmrcovali všechny osoby nad 50 let bez rozdílu, neboť u většiny jedinců tímto věkem značně klesá produktivita - samozřejmě je usmrtíme vaším milosrdným rychlým způsobem, aby je to nebolelo :-) To je fér, ne? Nebo snad zabíjet lidi ne, ale kuřata nemají právo na dožití a některá ani na narození?

    Velmi mne pobavilo, jak zarputile kritizujete prezentování chovů slepic a v zápětí si to sám potvrdíte. 750 cm^2 je velmi pěkné číslo, že? Málokdo si už ale spočítá, že ve skutečnosti je to čtverec se stranou menší než 25 cm, což je pro jakékoli pohodlí slepice absolutně nedostačující!!
    Pak jsem se taky zasmál nad posledním odstavcem textu - to už si ze čtenářů opravdu děláte legraci? :-) Takže pořízené fotografie jsou zfalšované a to, co vyobrazují, se nikde neděje? Nebo snad naznačujete, že je to vlastně jedno? Že když to není v ČR, tak se o to nemáme zajímat?
    Hlavním důvodem, proč draží potraviny, je nestabilní ekonomika (což je přirozené), nikoli zlepšování technologií "výroby" potravin.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).