Hlavní navigace

Názor k článku Jak odmítnout povinné očkování – 2. díl od Radush07 - PRAHA - Tuberkulózy v ČR ubývá i poté,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 12. 2013 10:37

    Radush07 (neregistrovaný)

    PRAHA - Tuberkulózy v ČR ubývá i poté, co bylo zrušeno plošné očkování a očkují se jen děti z rizikových skupin. Řekl to předseda České pneumologické a ftizeologické společnosti Vítězslav Kolek. Reagoval na kritiku, že neočkované děti jsou s přílivem cizinců ze zemí zasažených TBC zbytečně vystaveny riziku. Podle Kolka ale tuberkulózy i bez očkování ve vyspělých zemích ubývá - ubylo jí například i v USA, kde se plošně nikdy neočkovalo. Hlavní vliv podle něj mají včasné vyhledání a izolace nemocných a účinná léčba.

    Zdroj: http://relax.lidovky.cz/tuberkulozy-v-cesku-ubyva-i-bez-plosneho-ockovani-fsu-/zdravi.aspx?c=A131216_192657_ln-zdravi_jzl

    Členka národní imunizační komise a místopředsedkyně České vakcinologické společnosti Hana Cabrnochová potvrdila, že většina rodičů stále vnímá očkování jako hlavní ochranu pro své dítě. Na rozdíl od jiných vakcín to ale u vakcíny proti TBC neplatí. Onemocněli i očkovaní lidé a většinou je vakcína neochránila ani proti vážným komplikacím.

    Další komplikaci přináší sama vakcína, jde totiž o tzv. živou vakcínu, takže mohou být postiženy podpažní uzliny, vzácně i kosti. Dítě se závažnou poruchou imunitního systému může po vakcinaci i zemřít. "To všechno jsou důvody, při velmi nízkém výskytu nemoci, že se v očkování dál nepokračuje," řekla Cabrnochová.

    Zdroj: http://relax.lidovky.cz/tuberkulozy-v-cesku-ubyva-i-bez-plosneho-ockovani-fsu-/zdravi.aspx?c=A131216_192657_ln-zdravi_jzl

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).