Hlavní navigace

Názor k článku Jak odmítnout povinné očkování – 2. díl od JB - Podle vašeho příspěvku se zdá, že není tak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 12. 2013 15:06

    JB (neregistrovaný)

    Podle vašeho příspěvku se zdá, že není tak důležitý skutečný efekt (viz alkohol x cola), ale především ochrana lidí před jejich vlastní hloupostí.

    Jenže ono se to může lehce zvrtnout ten přístup: "Vy, obyčejní lidé, jste moc hloupí, takže se musíte podřídit, protože MY (lékaři, politici, úředníci ...) víme nejlépe, co je pro vás dobré!"

    Podle mně je MUDr. Vavrečka zdejším čtenářům blízký svým názorem, že je třeba každé závazné pravidlo vysvětlit a obhájit. Extrémisté a věční rebelové mají rádi rychlou a jednoduchou pravdu, zatímco seriál o očkování je určen spíše pro ty přemýšlivé a trpělivé.

    Racionální zdůvodnění všech aktuálně povinných vakcín by posunulo tuto diskusi mnohem dále, než asociování "odmítačů" nejdříve se zákazníky tetovacích salónů a ordinací plastické chirurgie, nyní zase s fast foodovými nadšenci.

    Pokud chcete poznat zdejší komunitu, přečtěte si i jiné články než o očkování a také diskuse pod nimi. Dříve vás ukamenují Sparťani za to, že nemáte rád Slavii, než čtenáři Vitalie za váš odpor ke Coca-cole a chipsům :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).