Hlavní navigace

Názor k článku Jak jsem mluvila s politiky o očkování od Miloslav Ponkrác - Rozhodovat by o tom měl dotyčný člověk či...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 9. 2015 16:34

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Rozhodovat by o tom měl dotyčný člověk či rodič sám.

    Mimochodem, kdo by měl rozhodovat o tom, kolik smím jít denně na záchod? Neměl by to také rozhodnout zákon? Určitě nejsem kvalifikovaný proktolog, a mělo by se to předat nějaké komisi.

    Také mám podezření, že lidé nejsou schopni dýchat, protože nejsou dostatečně kvalifikovaní a mělo by se to řešit zákonem. Doporučuji nějakou komisi odborníků na pulmonární medicínu, kteří by vydali odborné stanovisko a pak se to uzákonilo.

    Já bych také dělal odborníka a hrál si na boha a přikazoval druhým lidem, když za to nenesu žádnou odpovědnost. Myslím, že mnoho lidí tato hra na moc baví. Zejména ty, co mají MUDr. před jménem takovou zábavnou kratochvíli neodmítnou.

    Odborníci s MUDr. tituly to svými rozhodnutími dotáhli do stavu, kdy už i laikům začíná být jasné, že to nejsou kvalifikovaná rozhodnutí, ani profesionální rozhodnutí. A že jsou výsledná rozhodnutí dost cinknutá. Jestli jsou cinknutá fanatismem lékařů, nebo korupcí a penězi, nebo pocitem moci lékařů nad plebsem, nebo černobílostí uvažování, nebo nebo nebo ... je naprosto irelevantní.

    Jinak řečeno, na rozdíl od vašeho bolševického myšlení, lidé by měli mít svobodu. Není třeba, aby za ně někdo rozhodoval v této oblasti, a ještě zavádět drsné restrikce zákonem a pokutami. Zvláště tehdy, když lidské tragédie z tohoto restriktivního přístupu začínají být do nebe volající a množí se ve velkém.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).