Hlavní navigace

Názor k článku Homeopatika a alergie: Souvislosti mezi imunitou, stravou a kůží od tsd - Cituji: Homeopatika před uvedením na náš trh prochází zjednodušeným...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 4. 2016 10:14

    tsd (neregistrovaný)

    Cituji:
    Homeopatika před uvedením na náš trh prochází zjednodušeným schvalovacím procesem.

    Homeopatické přípravky jsou schvalovány zjednodušeným postupem registrace. Na základě předepsaných požadavků jsou homeopatika kontrolován pouze z hlediska bezpečnosti a kvality, nikoliv již účinnosti. Bezpečnost homeopatických přípravků je dána samotnou skutečností, že jsou ředěny v takové míře, že základní léčivo v nich není možné mnohdy zjistit.

    Podle homeopatické tradice může být určitý homeopatický přípravek předepisován/pou­žíván pro různé pacienty na různé indikace. Pacient se tedy řídí doporučením odborníka na homeopatii.

    Takže máte sice pravdu, že jsou zařazeny v tabulce v kategorii "léky"
    ale opravdu jen proto, že tam není jiná kolonka.

    Dále už se hovoří jen o homeopatickém přípravku, protože neobsahuje zjistitelnou účinnou látku. Kdyby ji totiž obsahoval, byl by to lék a podléhal by registraci. Logické ne?? :-)))

    Dále si povšimněte výrazu odborník na homeopatii, žádná zmínka o lékaři nebo zdravotníkovi. Divné, že?? :-))

    A odvolávka na tradice, to už je opravdu silný kafe. Jak silně se muselo lobbovat za prosazení homeopatik je zřejmé i z toho, že SUKL byl donucen něco tak šíleného, nesmyslného a nelogického akceptovat.
    tsd
    tsd

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).