Hlavní navigace

Názor k článku Hliník a vakcinační adjuvans – kritické téma pro obhajobu očkování od Jana Tlapová, Mgr. - "Selský rozum" u mne přišel na řadu v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 4. 2015 18:52

    Jana Tlapová, Mgr. (neregistrovaný)

    "Selský rozum" u mne přišel na řadu v okamžiku, kdy jsem se začínala utápět v množství přečtených článků na obou stranách.

    Rozhodně nepatřím mezi ty, co jsou schopni vycházet z nepřeložených studií, ani nejsem schopna na vysoké úrovni srovnávat validitu článků a studií, ani se o to vše nesnažím.

    Je mi jasné, že jsem svým komentářem přímo nereagovala na podstatu nového článku od pana Vavrečky, ale v současnosti jsem se rozhodla, že své názory ohledně očkování budu veřejně sdílet, protože už nechci mlčet a ve skrytu nesouhlasit a čekat, jak to dopadne. Proto jsem pod článkem sdílela svůj pohled obecně na tuto problematiku.
    Nepatřím mezi ty, kteří by svou odborností mohli ovlinit běh událostí. Patřím mezi ty, kteří si udělali na tuto problematiku názor a nebojí se s ním slušně vystoupit.
    Nechci rozhodně nikoho přesvědčovat- myslím, že kdo má jasno, těžko změní svůj úhel pohledu, ale snažím se vystupovat slušně, sdílet svůj pohled.

    Vědecky ověřené pravdy, které respektuje Vy, nemusí s mým názorem korelovat. Jsou i jiné pohledy a vědecké studie odborníků z druhé strany- paní doktorka Strunecká, Eleková, http://www.slobodavockovani.sk/news/studia-mechanizmy-autoimunity-a-toxicity-hlinikovych-adjuvantov-v-detskej-populacii/... Podobné argumenty se mnou souzní mnohem více.

    Poprvé jsem zapochybovala o nezbytnosti očkování, při studiu materiálu zaslaného stranou příznivců- viděla jsem grafy nemocí SZÚ s vyznačenými počátky očkování, které v drtivé většině začínaly v momentech, kdy už nemoc byla dlouhodobě na ústupu. U některých grafů začátek uveden nebyl (např. hepatitida typu B), což mi trošku přišlo jako záměr, protože to skutečně považuji za neobhajitelné rozhodnutí. Pokud znáte kompetentního imunologa, který má vědecky doložené zdůvodnění (nebo stačí jakékoliv rozumné zdůvodnění), proč byla tato nemoc přidána do vakcíny pro dvouměsíční mimina, tak bych si ho ráda vyslechla.
    A právě nabalováním dalších nemocí nevhodně zařazených do očkovacího kalendáře jsem začala přehodnocovat můj pohled.

    O samotném fungování novodobého očkování, o kterém je aktuální článek pana Vavrečky, smýšlím podobně.

    Důležitý je pro mne i pohled psychologický- a to strach.
    V očkovací politice státu vnímám strach na všech frontách. Nátlak na rodiče, doktory, soud.

    Zcela souhlasím s otevřeným dopisem paní doktorky Strunecké pro zákonodárce. Požaduji svobodu. Ta zaručí možnost očkování těm, kteří mu bezvýhradně důvěřují. Naočkovaní, pokud je samotná myšlenka očkování správná, přece nemusí mít strach. Proočkovanost starší populace na nemoci z povinného očkovacího kalendáře je přece také malá, imunitu už pravděpodobně ztratili, přesto dospělým nikdo nezakazuje se stýkat s dětmi, aby je náhodou nenakazili, když už nejsou imunní.
    Zato nenaočkované děti nesmějí do školek... Nelogické. Potřebujete studii? Já ne.

    A všechny tyto aspekty jsem si poskládala do mozaiky: špatně zařazené nemoci v očkovacím kalendáři, které ani ústavnímu soudu (kromě jedné soudkyně) nevadí, + grafy SZÚ s počátky hromadného očkování + studium nebezpečných nemocí a jejich průběhu (např. Dobsonová "Nemoci"- nepopírá samotné očkování, ale konstatuje, že např. neštovice začaly mizet ještě před zavedením plošného očkování a příčinu vidí hlavně ve zlepšené hygieně a lepších životních podmínkách) + dnešní možnosti ve světě 21. století (diagnostické metody, způsoby léčení, život lidí) + poznatky o novodobém očkování a jeho aplikaci, složení, kombinování, načasování... + negativní zkušenosti rodičů s očkováním, přestože studia NÚ konstatují minimální nebezpečnost...

    Tak z těchto zdrojů vychází můj "zdravý selský rozum".

    A hliník ve vakcínách souvisí jednoduše s mojí svobodou, protože právě žádnou zákonem podpořenou svobodu v povinném očkování nemám.
    A pokud se dívám na samotné novodobé očkování spíš jako na akt poškozující zdraví mých dětí, z dlouhodobého hlediska pole neprozkoumané- kam se ztratí adjuvans ve vakcínách?...tak je jasné, že hliník ve vakcínách souvisí s mojí svobodou a hlavně zdravím mých dětí.

    Děkuji za sdílení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).