Hlavní navigace

Hlídačky vydaly první pomoc dětem. Je online zdarma

27. 3. 2015

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
Žádné dlouhé poučky, ale konkrétní návod pro šestnáct nejčastějších úrazů dětí. Hodí se nejen slečnám na hlídání.

Úrazy se stávají, zcela je vyloučit nelze ani při sebevětší snaze. Hodně dětí se zraní doma a rodina je náhle v koncích, mnoho z nás neví, jak se v krizových situacích zachovat. Pomoci může unikátní příručka první pomoci zaměřená na děti, která obsahuje bodový scénář, co při zranění dělat.

Vznikla ve spolupráci s Oblastním spolkem Českého červeného kříže Praha 1 a stojí za ní Hlídačky.cz, portál na hlídání dětí. „Žádné dlouhé poučky, ale konkrétní návod pro 16 nejčastějších úrazů na 28 stranách, co pro záchranu dítěte udělat,“ představuje záměr jeden ze zakladatelů serveru Václav Kuna. Čtyřnásobný otec sám ví, jak málo stačí k tomu, aby se děti zranily. „A i když poskytnutí první pomoci mnoho z nás má umět například z kurzů v autoškole, v takové krizové situaci se prostě hodí určitá pomoc.” Příručka obsahuje výběr těch nejčastějších úrazů u dětí, a to i u těch nejmenších.

 

„Nechtěli jsme sepsat jen další návod podle zdrojů na internetu, proto jsme se spojili právě s OS ČČK Praha 1, abychom spolupracovali na příručce, která bude mít smysl a reálně pomůže jak hlídačkám, tak i rodičům,” doplňuje Václav Kuna.

Příručka je nyní zdarma ke stažení na portálu Hlídačky.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).