Hlavní navigace

Farmářské trhy v provozu: nic proti hobby marketům

27. 4. 2020

Sdílet

 Autor: Vitalia.cz / Karel Choc
GALERIE – Po více než měsíční vynucené přestávce se smí na farmářských trzích opět prodávat. Jaký je zájem zákazníků a nakolik se pořadatelům daří dodržovat bezpečnostní opatření? Podívejte se.

Zákaz konání farmářských trhů kvůli epidemii koronaviru platil v celé ČR dle nařízení vlády od 10. března a skončil až 20. dubna. V minulém týdnu se již trhy konaly na několika místech republiky, další se na znovuotevření teprve chystají.

Farmářské trhy na rozdíl od supermarketů nesměly mít otevřeno a prodávat potraviny, důvodem byla obava o zajištění bezpečnosti. Tato povinnost a starost nakonec padla na bedra pořadatelů trhů, tématu se podrobně věnujeme v článku Farmářské trhy se otvírají. Jak chtějí zajistit bezpečnost zákazníků?

Vzhledem k aktuálnímu celkovému uvolňování pravidel již není problém s větší koncentrací osob tak palčivý. Ve srovnání s děním například v hobby marketech, kterým byl prodej umožněn již dříve, nebo s plošným testováním na koronavirus, kde pod taktovkou ministerstva zdravotnictví docházelo i k tlačenicím a konfliktům, se zrovna trhy nezdají být extra problematickým místem.

Fotograf Karel Choc zdokumentoval, jak to v uplynulých dnech vypadalo na několika farmářských trzích:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).