Hlavní navigace

Falšovaný alkohol – všechny etikety dosud odhalených padělků

8. 10. 2012

Sdílet

 Autor: MZ ČR
Nálezy podezřelého alkoholu a bohužel také otravy metylalkoholem stále ještě pokračují. Podívejte se na aktuální přehled podezřelých lihovin a na praktické informace.

Policie a státní instituce i nadále varují před konzumací alkoholu s nejistým původem. Policie ČR pak žádá, aby lidé jakékoliv poznatky k výskytu „pančovaného“ alkoholu oznámili na tísňovou linku 158.

Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje zřídila pro občany Call centrum, kde jsou zodpovídány dotazy týkající se zdravotních komplikací při otravě metanolem. Číslo na tuto linku je 800 888 155.

Jednotlivci i obchodníci si mohou zkontrolovat na internetu původ tvrdého alkoholu, který vyrobily tuzemské likérky od začátku letošního roku. Unie výrobců a dovozců lihovin (UVDL) spustila web certifikacelihovin.cz, kde je možné dohledat původ lihovin od 11 likérek na základě zadání kódu na kolku, prodejního kódu EAN a čísla šarže.

Více také: Jak poznat, který alkohol je bezpečný? Doma, v obchodě, v restauraci…

Mezi lidmi je stále ještě velké množství potenciálně nebezpečného alkoholu. Podívejte se na etikety lihovin, v nichž bylo zjištěno nebezpečné množství metylalkoholu:

Vše na téma: KAUZA METYLALKOHOL

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).