Hlavní navigace

Názor k článku Evropou se šíří zákazy pěstování GMO plodin. Připojí se i Česko? od Tom - "Ovšem ekologické zemědělce rozšíření GM plodin přímo bytostně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 1. 2013 17:12

    Tom (neregistrovaný)

    "Ovšem ekologické zemědělce rozšíření GM plodin přímo bytostně ohrožuje. „Pokud se objeví v bioprodukci byť nepatrné množství GM složek, přijde ekologický zemědělec o značku, certifikát, dotace a úrodu."

    Mě z toho vyplývá jen to, že ekologického zemědělce v tomto případě neohrožuje GM plodina ale dementní předpis, vymyšlený a vymáhaný dementním evropským úředníkem.

    Celý článek mi přijde úplně mimo, buď z důvodu neinformovaného idealismu autorky nebo je psaný na objednávku. GM v potravinách nepředstavují žádný problém. Naopak je to jediná cesta, jak do budoucna lidé neumírali hlady a planeta nebyla zamořena pesticidy. Ale o tom zde pro jistotu není ani slovo, že? Jakékoli negativní účinky na lidské zdraví ze strany GM byly mnohokrát vyvráceny.

    Ale zato se dočítám, jak vyloučení GM zlepší kvalitu a vnímání polských potravin. WTF? Přistál jsem z Marsu? Tak oni do sušenek sypou jed na krysy, do uzenin posypovou sůl, do kakaa otruby a kakaové slupky, ale podle Vitalie vnímají spotřebitelé jejich potraviny negativně kvůli GM.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).