Hlavní navigace

Názor k článku Opakujte 10×: Nejde o odmítání očkování od JV - Vážený pane kolego, odtušil jsem, že jste byl přítomen....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 10. 2014 20:58

    JV (neregistrovaný)

    Vážený pane kolego,

    odtušil jsem, že jste byl přítomen. Nevím zda jste si povšiml vůbec, že první reakce pana p. Jandy. Ta byla "kdo jsem a co dělám". Nikoliv, co jsem sdělil. Tohle přece na půdu PSP a do věcné diskuse především nepatří. Pak následoval "blábol" na adresu "celého konce" mé přednášky, takže vůbec nevíte na adresu čeho konkrétního vlastně, když sdělená fakta o výzkumu vakcín byla pravdivá.

    Pan Janda je špičkový manipulátor. Sleduji jeho techniky už velmi dlouho. Tento člověk se slovem "korektní" nemá vůbec nic společného, pokud dobře rozumíte technikám manipulativní komunikace. Jako amatér je v tomto téměř "profesionální". Použil jsem podobnou techniky (ale až jako druhý) proti němu, to se vám už ale asi nelíbilo. Nebylo ode mne určitě korektní sdělit, že VYŠŠÍ odborné autority v zahraničí mají za stejné situace jiný názor, ale bylo to velmi účinné. Nevím jak na publikum, ale na p. p. Jandu dostatečně. Už jsem poté raději polkl krásný vtip, který mne ad-hoc napadl, a to, že tady na rozdíl od pediatrů a odborníků v zahraničí opravdu naši odborníci strašně "jančí". :-)

    Máte pravdu v tom, že diskuse na tato témata je pravidelně zničena dříve než začne. Mohu vás ale 100% ujistit, že zničit takovou diskusi je správnou strategií "provaxu" a špatnou strategií "antivaxu". Ta diskuse se nehodí k udržení současného status quo, avšak lobbistům o nic jiného nejde.

    Váš pojem umírněný hledač pravdy je strašně krásný. Jako kdyby umírněný hledač pravdy měl najít něco jiného než radikální hledač pravdy. :-) Tenhle obrat si určitě dlouho zapamatuji. Ten se vám opravdu povedl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).