Hlavní navigace

Názor k článku Duel: Pro koho má očkování proti chřipce smysl od Blanci - ... právní ochrana výrobce? To by tam pak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 10. 2013 12:34

    Blanci (neregistrovaný)

    ... právní ochrana výrobce? To by tam pak byl napsán spíš výčet nějakých běžnějších nemocí, aby se tedy všichni takto postiženi s výrobcem nesoudili - napadá mne třeba infarkt, rakovina prsníku, žaludeční vředy, padání vlasů, neplodnost,..., smrt ... pro případ, že by se chtěli soudit i pozůstalí po libovolném pacientovi. A rozhodně by tam nebyly donedávna ne tak známé nemoci, jakou je např. syndrom Guillain-Barré. Se mi to nějak nezdá. Tohle určitě nebude důvod, proč je v SPC uvedeno tolik velmi závažných onemocnění coby nežádoucí účinky vakcíny. Co myslíte?

    Nicméně, když se ještě vrátím k té třídenní studii - jsem si myslela, že těch 100 dobrovolníků bylo Čechů a i to se mi zdál sakra malý vzorek populace. Ale to jsem se tedy spletla - tato konkrétní vakcína je určena pro země (kopíruji z příbalové informace): Bulharsko, Česká republika, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Island, Irsko, Itálie, Kypr, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Malta, Nizozemí, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Velká Británie, Belgie, Lucembursko a Německo.
    Kolik že to vychází pokusných osob v přepočtu na počet obyvatel České republiky??

    100 dobrovolníků (sledovaných pouhé 3dny) na tolik miliónů obyvatel??? Na několik desítek etnik? Na milióny dětí - a u dětí asi fakt žádná, ani ta 100hlavá, studie není ... Nevím, nevím, začíná mi to smrdět ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).