Hlavní navigace

Má váš řezník takovéhle hovězí?

17. 9. 2012

Sdílet

 Autor: Vitalia.cz
FOTOGALERIE – PRŮVODCE HOVĚZÍM MASEM: Vyznáte se v hovězím? Dlouhá léta bylo v ústraní, teď se vrací do našich kuchyní. Že z něj chystáte jen svíčkovou a koprovku? Nabízí mnohem víc!

Pro nákup dobrého masa budete potřebovat dobrého řezníka. Takový umí zákazníkovi doporučit, jaké maso vybrat, podle toho, co chcete vařit. A taky s ohledem na to, co má právě v nabídce. Použití podle druhů masa totiž není zcela univerzální, vždy záleží i na konkrétním kusu, jeho věku, vyzrálosti…

Rozhodně ale není na škodu mít představu, co hovězí maso nabízí a jaké jsou jeho možnosti. Nechali jsme se poučit řezníky z farmy Rudolec, kde skot chovají, porážejí i zpracovávají.

O tom, jak je důležité zrání masa, pohoda zvířat před porážkou i o výrobě uzenin, v nichž je maso a zas jen maso, jsme už s majitelem farmy mluvili: Nositelem chuti je tuk a holky ho mají víc,“ říká.

Pojďte se s námi podívat na to, jak pěkné může být hovězí, jaké roztodivné druhy a názvy existují a k čemu všemu je můžeme v kuchyni použít. Poznejte kvalitní hovězí maso:

A kdyby vás zajímalo, z jaké části krávy který kus pochází, stačí si otevřít PRŮVODCE HOVĚZÍM MASEM (PDF).

Průvodce hovězím masem do nákupní tašky

Abyste mohli v řeznictví a potom u sporáku zazářit, připravili jsme pro vás praktického pomocníka. Všechny výše zobrazené druhy masa včetně komentáře řezníků si můžete vytisknout a vzít sebou na nákup nebo doma přidat ke kuchařkám.

Stáhněte si PRŮVODCE HOVĚZÍM MASEM:

Průvodce hovězím masem připravili:
Server Vitalia.cz – www.vitalia.cz
Farma Rudolec – www.farmarudolec.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).