Hlavní navigace

Názor k článku Dříve 197, dnes 7. Proč mizí cukrovary? od Bohumil Tesařík - Nedá mi to nereagovat na dnešní pěkný článek...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 3. 2015 16:06

    Bohumil Tesařík (neregistrovaný)

    Nedá mi to nereagovat na dnešní pěkný článek věnovaný výrobě cukru. Zde je malé doplnění:
    Výroba cukru v Evropské unii
    Podle zprávy Komise EU z letošního února činí výroba cukru v evropských zemích v období 2009/2010 (zaokrouhleně v tis. tun v hodnotě bílého cukru)": Francie včetně dominií (4 975), Německo (4 245), Polsko (1 446), Velká Britanie (1 250), Nizozemsko (822), Belgie (685), Španělsko 599), Itálie (503), Česká republika (480), Rakousko (417), Švédsko (350), Dánsko (337), Řecko (159), Slovensko (137), Rumunsko (104), Litva (100), Maďarsko (97), Finsko (88), Portugalsko včetně Azorských ostrovů (1). Celkem bylo v EU podle Komise vyrobeno 16,79 mil. tun cukru z řepa. Spolu s přenosem 412 138 tun z předchozího roku je k dispozici celkem 17,21 mil. tun cukru.
    (Listy cukrovarnické a řepařské 126, č, 120 (2010)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).