Hlavní navigace

Do Česka se dostaly mražené kuřecí řízky s úlomky plastů

2. 7. 2019

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com
Mražené řízky s úlomky plastů byly podle Státní veterinární správy distribuovány do obchodů v Praze, Pardubicích, Hostivici a Říčanech. Vrátit je můžete v místě nákupu.

Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje mražené obalované kuřecí řízky vyrobené v Německu. Důvodem je nález úlomků tvrdých plastů v potravině. Do české tržní sítě se produkt dostal prostřednictvím firmy Iceland Czech – Iglu s.r.o., která jej nabízela ve svých prodejnách zejména v Praze, Pardubicích a Říčanech.

Zákazníci, kteří si mražené kuřecí řízky koupili, bez ohledu na datum nákupu, je mohou vrátit v místě prodeje.

Mražené obalované kuřecí řízky

Originální název: „Iceland 60 Crispy Chicken Dippers“
Hmotnost balení: 1,08 kg
Výrobce: Mantos International Food GmbH
Původ: Německo

Řízky už by na prodejnách být neměly

Česká republika se informaci o závadné potravině dozvěděla z Velké Británie prostřednictvím RASFF (Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva – Rapid Alert System for Food and Feed). Mražené obalované řízky byly sice vyrobeny v Německu, ale pro britskou společnost Iceland Foods, která je distribuovala do dalších zemí včetně ČR.

Po oznámení informace SVS neprodleně rozhodla o stahování zmíněného výrobku z české tržní sítě, které se týká všech prodaných produktů tohoto označení bez časového omezení.


Autor: SVS

Balení kuřecích řízků s úlomky plastů

Šetřením SVS zbylo zjištěno, že místem určení této zásilky v ČR byl sklad v Dašicích v Pardubickém kraji, ze kterého výrobky putovaly do prodejen společnosti Iceland Czech – Iglu v Praze (6 míst), Pardubicích, Hostivici a Říčanech.

Ve zmíněném skladu se podařilo zachytit a pozastavit poslední zásilku, která obsahovala 240 kusů balení drůbežích řízků o celkové váze téměř 260 kg.

Galerie: Nejhorší potraviny roku 2018

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).