Hlavní navigace

Názor k článku Dnes ordinuje veterinář od Agent - Nevím nic a je mi to jedno. Tyhle...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 9. 2015 2:13

    Agent (neregistrovaný)

    Nevím nic a je mi to jedno. Tyhle věci beru stejně jako hodnosti vojáků, je to interní věcí vědců, a nijak mě to nezajímá.

    Protože jsem vystudoval úspěšně několik vysokých škol, a dokonce na jedné i učil, tak jediné, co jsem pochopil je, že vyšší tituly se dávají za žvásty a grafomanii. Tedy si těchto titulů nijak nevážím, pokud nebyly získány za staré doby.

    Nyní Česko převzalo americký model – čím větší žvanil, tedy čím více vlastních publikací a článků, tím pro vědeckou obec lepší věděc. Hlavním předpokladem pro vyšší stupně vědeckých titulů je chorobná grafomanie, schopnost jednu věc sepsat do co největšího počtu písmenek a slovních emisí a prodat to jako co největší počet článků a mpublikací. Pokud umíte toto, není pro vás jakýkoli vědecký titul žádný problém.

    Takže se na mě nezlobte, ale vyšší tituly beru jen za úřednického šimla a nijak si jich ani trochu nevážím.

    A když slyším věty jako „Karlova univerzita dělá nejlepší vědu, protože má nejvice citací v impaktovaných časopisech“ – beru to tak, že prostě mužské staré Blažkové s největšími drbacími schopnostmi se usídlili tam.

    Ještě hezčí je citační index. Když napíši do impaktovaného čsopisu větu: „větší debilovu než práci vědce X jsem nečetl“, tak vědci X zvyšuji citační index a on se tím pádem stává „lepším vědcem“, protože je více citován a více citována jeho práce.

    Pracovat ve vědě je nejlepší způsob, jak získat despekt k vědě, vědcům, i vědeckým titulům vyššího stupně.

    Howgh.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).