Hlavní navigace

Názor k článku Děti vegetariánů nestrádají, jsou zdravější od Pavel - Ano, aminokyseliny jsou totožné, ale jsou v rostlinách...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 12. 2011 7:30

    Pavel (neregistrovaný)

    Ano, aminokyseliny jsou totožné, ale jsou v rostlinách v jiném poměru, než potřebuje člověk. A to má dvojí nebezpečí - buď je v potravě nějaké aminokyseliny málo, pak je jejím výskytem omezen metabolismus bílkovin a tělo strádá jako při podvýživě, nebo k pokrytí potřeby jedné aminokyseliny je v potravě příliš mnoho jiné aminokyseliny, což dokáže metabolismus bílkovin zcela rozvrátit. Člověk má dvě množnosti. Buď si dá biftek s rýží a je v pohodě, nebo z důvodů mě nepochopitelných maso odmítá, a pak musí vážit jednotlivé složky stravy na lékarnických vahách, aby přežil ve zdraví. Problém je, že ta nerovnováha příjmu aminokyselin se může na zdravotním stavu projevit dost pozdě, takže člověk propagující vegetariánství dokáže svou ideologií nakazit spoustu nevinných lidí, než je nucen uznat, že to je nesmysl, a začít jíst maso.

    Jen tak mimochodem, znám ve svém okolí několik lidí, kteří propagovali vegetariánství (a to dost militantně, jako každé jiné náboženství), a po zhruba deseti letech museli začít jíst maso, neboť jim šlo doslova o život.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).