Hlavní navigace

Názor k článku Děti vegetariánů nestrádají, jsou zdravější od Patrik Chrz - Tohle je opět zbytečné ode zdi ke zdi....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 10. 2011 21:03

    Patrik Chrz

    Tohle je opět zbytečné ode zdi ke zdi. Copak jsou jen dvě možnosti - nejíst maso vůbec a jíst jen maso a nic jiného (resp. dokonce jen uzeniny - které mimochodem dnes moc masa neobsahují).

    Přijde mi unáhledné a zbytečné se programově vyhýbat podstatné části běžně konzumované stravy. Krom toho, že to znamená vysoký zásah do rovnováhy přijmu důležitých živin a vyžaduje to vysoké úsilí a znalosti je nahradit, tak to dítě zbytečně vyděluje ze společnosti, kdy prostě "musí mít nějaké extra fíky". Působí pak divně, rozmazleně, když tohle nejí, tamto nejí,...

    Na tom, že uzeniny nejsou zdravé se rozhodně shodneme, ale proč si odepírat běžná česká jídla jako omáčky, guláš, řízek a další (něco z toho si dám, něco zase ne, jak jsem psal, jsem v jídle dost vybíravý). I tahle jídla je samozřejmě možné připravit lépe a hůře (např. rozdíl mezi zahuštěním moukou a cibulí), pokud se budou připravovat doma jen s polovinou námahy, jakou vegetariání, vegani a další, kteří kladou vysoké nároky na "čistotu" stravy, tak proti tomu nelze říct zcela nic. K tomu nějakou tu drůbež, ryby (přiznám se, že ryby moc nejím, přijdou mi takové bez chuti, výjimečně si dám třeba zavináče, ale to moc zdravá strava nebude). Však to maso nemusí být 3 krát denně, dokonce ani ne každý den, ale zcela vyloučit ho z jídelníčku mě přijde také jako zbytečný extrém.

    Nač si z tak obyčejné a samozřejmé věci jako jídlo dělat něco jako boha? Myslím, že je to důkaz takové naší rozmazlenosti. Máme takový nadbytek jídla a času, že si můžeme dovolit obojím plýtvat. Vymýšlet si co všechno budeme odmítat konzumovat, protože to či ono.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).