Hlavní navigace

Názor k článku Děkujeme, odcházíme aneb pohled na problémy českých lékařů od Marie Jírovcová - Zdravotníci jsou společenskou vrstvou, která si je vědomá...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 2. 2011 20:28

    Marie Jírovcová (neregistrovaný)

    Zdravotníci jsou společenskou vrstvou, která si je vědomá své nepostradatelnosti a tím má jakousi moc a prostor pro vyjednávání. Proto si lékaři v ČR jako jediní a první "dupli" a mají veškeré mé sympatie. Nemyslím si, že účelově vyráběná tisková prohlášení MZ jsou pravdivá. Poprvé nějaká skupina občanů řekla, že "císař je nahý", tj. že pokud politici, státní uředníci, zdravotní pojišťovny mají na luxus zahraničních (pracovních) dovolených, na nájem exkluzivních budov na lukrativních místech, na horentní platy pro manažery a částky pro členy správních rad, tak by měli mít i na kvalitní zdravotnictví a tudíž i na zaplacení renomovaných odborníků. Tito lidé za nás všechny řekli, že už nejde jenom ustupovat a tvářit se, že "to" /rozhodnutí politiků/ musíme přijmout jako ovce.
    NEMUSÍME!!! Oni, lékaři, i navrhli, kde je možné chybějící peníze najít!
    Jenomže to by se museli někteří vysoce postaveni muži chytit za nos a skutečně chtít něco pro "nás všechny" něco udělat! Každému jenom trochu myslícímu člověku musí být jasné, že tady jde o precedens. Pokud by vláda a ministerstvo zdravotníkům daly za pravdu, přiznaly by své máslo na hlavě a potvrdily, že krize zdravotnictví je pouhou špičkou ledovce. Že potíže jsou ve všech rezortech a neřeší se! Opravdickým zájmem lékařů nejsou vlastní plné kapsy, ale snaha zařadit naší společnost a tudíž i zdravotnictví tam, kam patří, mezi světové standardy. Pokud manžeři nebudou prodražovat nákup zdravotnických zařízení a vybavení nemocnic, pokud se už nestane, že bez výberového řízení dají zakázku kamarádům a ani okem nemrkou nad požadovanou sumou, pak zbude dost peněz na slušnou zdravotní obslužnost i na platy lékařů, sester a pomocného personálu.

    Nevím, jak vy, ale já jsem nikdy za posledních 20 let "demokracie" nebyla ve vatě. Takže když mi někdo říká, že mám dluh cca 150 000 Kč, stejně tak mé děti i novorozenci, co právě přišly na svět, hrubě NESOUHLASÍM! Lékaři jsou pro fungování společnosti nezbytní, proto je dobré, že lidi, jež mají denně v rukách životy a zdraví, řekli systému DOST! A řekli to i za nás!
    MÁRIA, nejsem zdravotnice, členka žádných odborů ani manželka lékaře

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).