Hlavní navigace

DameJidlo.cz má mouchy. Má ale i účinné plácačky

Sdílet

 Autor: Vitalia.cz / Kateřina Čepelíková
Celý měsíc jsme testovali službu DameJidlo.cz. Objednávali jsme v rozličných restauracích, různá jídla, v různou denní i noční dobu. Přivezli nám syrový burger, ale i skvělé sushi.

Vařit neumím, únavou sotva stojím na nohou, nesnáším mytí nádobí… existuje sto a jeden důvod, proč si jídlo nechat dovézt až k prahu bytu. Už mnoho let jsme zvyklí na rozvozy placek z pizzerie, ale jsou i pestřejší možnosti, jak zaplnit sténající břuch. Lze si objednat salát, polévku, sushi, pravý burger, ale třeba i denní menu konkrétní restaurace ve vašem okolí. Dopravné může být zdarma a v případě využití služby DameJidlo.cz získáváte i garanci spokojenosti. I když je tento web pouze zprostředkovatelem dodání jídla – na webu jen sdružuje restaurace s rozvozem, garantuje vám spokojenost nebo bez řečí vrátí peníze. Tato v Česku vcelku ojedinělá záruka si žádala naše tajné vyzkoušení, proto jsme v uplynulém měsíci postupně objednali jídlo z deseti restaurací. Jiná místa dovozu, různé časy objednávek a pokaždé jiné jídlo. Dozvíte se, jak jsme pořídili a jak zafungovala garance spokojenosti.

Je třeba zdůraznit, že kvalita jídla v našem testu nebude hrát hlavní roli. Předmětem našeho zájmu je služba jako taková, která má snadno a rychle zajistit doručení pokrmů v dohodnutém čase, z vybrané restaurace na určené místo. A to kurýrům třikrát nevyšlo, takže dovezli jídlo studené. Jednou nám byla doručena nekompletní objednávka a v dalším případě jsme museli jídlo reklamovat.

Ovládání služby je intuitivní

Službu jsme testovali prostřednictvím mobilní aplikace běžící na platformě iOS 6.1.3 (lze stáhnout i pro Android a Windows phone) a na internetových stránkách DameJidlo.cz. Oba způsoby objednávání byly intuitivní a velmi přehledné. Dřív, než jsme začali objednávat, museli jsme se zaregistrovat, a pak už jen vyplnit adresu, kam bude jídlo doručeno. Tuto adresu lze samo sebou měnit podle toho, jestli objednáváte do práce, domů nebo do Stromovky, kde pořádáte piknik. Systém si všechny zadané adresy bude pamatovat.

Přepadla vás chuť na pizzu, kebab, steak nebo držíte linii a vystačíte si se salátem? Vyberte v horním řádku druh jídla, na které máte chuť a služba vám vytřídí restaurace nabízející to, co žádáte. Skvělé je, že můžete vytřídit jen podniky, které zavážejí zdarma nebo přijímají platbu kreditní kartou. Lovíte prostě jen ve vybraných vodách. Před vámi se otevřou mraky okýnek – co okýnko, to jedna restaurace, a vy dříve než okenice otevřete, vidíte, co restaurace nabízí, na kolik vás přijde doprava i hodnocení ostatních zákazníků. Šetříte si tak čas zbytečným proklikáváním. Některé restaurace mají minimální limit pro objednávku a u některých musíte počítat i s cenou za dopravu. Vyberete jídlo, zvolíte možnost „Doručit co nejdříve“ nebo libovolný jiný čas, zvolíte platbu kartou nebo hotově a objednávka je dokončena. Po několika minutách vám přijde potvrzení pomocí emailu i SMS, ve zprávách jsou i informace o tom, jak postupovat v případě nedoručení nebo nespokojenosti. Pak už jen čekáte na kurýra.

1. Restaurace Pizza Corda

Insalata caesar
Bruschetta con pomodori

Jakkoliv bývají mobilní verze nedokonalé a prosté všech běžných funkcí, na které jsme zvyklí u webových stránek, zde to neplatí. Objednávka pomocí aplikace byla dílem okamžiku, potvrzení přišlo během několika minut a kurýr přivezl jídlo v dohodnutý čas.

Hodnocení služby: 10/10
Hodnocení jídla: 7/10 

2. Restaurace Pizzerie Vysočany

Uzený losos
Pizza Quattro Formaggi

Objednávka proběhla během víkendu v exponovaný čas oběda. Zvolili jsme čas doručení: ihned, což znamená, že se restaurace musí vejít zhruba do hodiny (případně do na webu uvedeného časového limitu). Jídlo dorazilo do 37 minut od objednávky. Pizza byla horká, předkrm studený – tak, jak měl být.

Hodnocení služby: 10/10
Hodnocení jídla: 10/10

3. Dish – Fine Burger Bistro

Savory burger

Objednávali jsme přes internet v 11.30. Po 45 minutách volal kurýr, aby si adresu upřesnil. Než jsme se doručení burgeru dočkali, volal dohromady 3×, přestože jsme objednávali do redakce, která je přímo u zastávky metra. Budiž, to bychom mu odpustili, kdyby burger nepřivezl studený a totálně syrový – prohlédněte si tento burger v naší galerii, nevěříte-li. Využíváme Hladovou linku – telefonní linku serveru DameJidlo.cz, na které se vyřizují reklamace. Ochotná operátorka vyjadřuje lítost nad hrůzou, která nám byla doručena a slibuje nápravu: Zavolá do restaurace, zjistí možnou kompenzaci a zavolá zpět. Za 15 minut nás informuje o tom, že restaurace nabízí vrácení peněz. Žádné otázky, žádné dokazování, peníze byly ihned vráceny na účet. To je sice skvělé, ale z historie objednávek v mém profilu Dish okamžitě zmizel. Když mi byly vráceny peníze, pozbyla jsem tedy možnosti uvést hodnocení restaurace, kterým bych vykřičela do světa, jak moc syrový burger z Dishe jsem obdržela.

Hodnocení služby: 8/10
Hodnocení jídla: 0/10

4. Restaurace Cafe Classico

Kuřecí mini řízečky
Bagety se smaženými kuřecími nugety
Tomatová polévka

Pražská adresa zadaná do vyhledávače blízkých restaurací nevytřídila ani jednu dovážkovou restauraci. Zadáváme do vyhledavače ulici z blízkého okolí a hle, sem už restaurace dováží. Do poznámek píšeme přesnou adresu. Objednáváme po internetu a během půl hodiny volá kurýr stojící před domem. Systém tedy může trochu zlobit, ale můžete to řešit upřesněním v poznámce. Byť byla polévka uzavřená v termoobalu, byla studená. I to lze na Hladové lince reklamovat.

Hodnocení služby: 10/10
Hodnocení jídla: 8/10

5. Dish – Fine Burger Bistro

Savory burger

Nedalo nám to, a i přes špatnou zkušenost jsme po pár dnech u vyhlášeného Dishe uskutečnili stejnou objednávku, ve stejném obědovém čase. Jak dopadne burger za dvě stovky dnes? Adresa doručení zůstala stejná, jméno, na které jsme objednávali, bylo jiné. Kurýr nedodržel dohodnutý čas, doručení trvalo 80 minut, namísto deklarovaných 50–70 minut. A světe div se, burger byl jako ze žurnálu, správně propečený a voněl.

Hodnocení služby: 8/10
Hodnocení jídla: 10/10

6. Restaurace Spadla Pec

Pečené brambory s česnekem, cibulí a anglickou slaninou
Bottom Steak
Smažený eidam s hranolky

Noční objednávka po internetu proběhla dle předchozích scénářů. SMS i email jsme obdrželi ihned po odeslání našich požadavků na jídlo, kurýr přijel v dohodnutý čas, ale tentokrát s nekompletní objednávkou. Chyběl smažený sýr. Řidič nabízel jako satisfakci steak z vyzrálého masa, který měl v autě navíc. Odmítám, přestože steak vyjde na dvě stě a smažák na stovku. Řidič tedy nabízí, že mi jídlo doveze zítra k obědu nebo ještě dnes. Chci ho ještě dnes, jsem zvědavá, jak se kuchař popasuje s objednávkou v půl jedenácté večer. Pěkně se s ní popral, kurýr je za 25 minut zpátky i se smažákem a omluvou.

Hodnocení služby: 8/10
Hodnocení jídla: 7/10

7. Restaurace Pizza West

Pórkový krém
Telecí kýta v česnekové omáčce, bramborová kaše

Pro tentokrát jsme zpřesnili náš výběr kliknutím na „denní menu“, čímž jsme našli jen restaurace z okolí, které vaří přes oběd. Vybíráme Fofr pizza, ale zjišťujeme, že restaurace v nabídce denní menu nemá. Kontaktujeme prostřednictvím chatu zákaznickou linku a žádáme vysvětlení. Operátorka se omlouvá a vysvětluje, že restaurace je prý špatně otagovaná a denní menu ve skutečnosti nenabízí. Nevadí, vybereme Pizza West a polední nabídky za příznivou cenu se dočkáme – v dohodnutý čas, bezvadném balení a výborné chuti.

Hodnocení služby: 8/10
Hodnocení jídla: 10/10

8. Restaurace Sushitime.cz

Salát toufu nashi
Warusawa
True Tea – Green Rooibos

I jeden z nejlépe hodnocených podniků na DameJidlo.cz prošel naším testem. Uvedená doba doručení 60–120 minut nás trochu vyděsila, ale obavy nebyly na místě. Jídlo jsme během pár kliků objednali na webových stránkách v 13.13 všedního dne a ve 14.08 už jsme z rukou kurýra přebírali nejlépe zabalené jídlo ze všech objednávek.

Hodnocení služby: 10/10
Hodnocení jídla: 10/10

9. Restaurace Burrito Loco

Grande burrito

Během objednávky nedošlo k žádným potížím, kvitujeme s povděkem, že si burrito můžeme sestavit dle vlastních chuti z velké nabídky ingrediencí. Maximální doba doručení měla být 70 minut, my jsme však po 75 volali Hladovou linku s otázkou, kde je naše jídlo. Operátorka zjevně kurýra popohnala a ten jídlo doručil po 80 minutách. Naneštěstí už nebylo příliš teplé.

Hodnocení služby: 7/10
Hodnocení jídla: 6/10

10. Restaurace U Čarodějky

Palačinky s nuttelou a ořechy a šlehačkou

Chtěli jsme si zamlsat, ale z nabídky otevřených restaurací jsme si nevybrali, proto jsme na internetu otevřeli i stránku s restauracemi, které mají ještě zavřeno, ale objednávku nám mohou doručit po otevření. Objednávám v 10.30 s doručením na 13 hodinu. Kurýr před jednou volá, že je v zácpě a oznamuje desetiminutové zdržení. Palačinky dorazily sice se zpožděním, ale i s omluvou. Vychladlé, zato chuťově výborné, takže na reklamaci nedošlo.

Hodnocení služby: 9/10
Hodnocení jídla: 8/10

Zhodnocení

Suma sumárum, našli jsme nějaké mušky, mouchy, ale i pěknou masařku. Za důležité však považuji, že na každý problém zde existuje řešení. Jídlo je špatné? Reklamujte ho, nikdo se s vámi nebude dohadovat a dokazovat vám svoji nadřazenost, jak se to v restauracích někdy stává. Jste spokojeni? Napište hodnocení, ať mají ostatní přehled, na jakou restauraci je spoleh a kde to vázne. Ať už s dodávkou nebo kvalitou jídla.

Když se zcela odprostím od skutečnosti, že jídlo v krabičce stojí stejně jako v restauraci, ale je prostě v papundeklové krabiččce, což požitek z jídla šmahem zhatí, tahle služba u nás nemá konkurenci. Doporučujeme ji, i když není dokonalá a sem tam něco nevyjde. Důležité je, postavit se potížím čelem, a to v DameJidlo.cz zvládají s přehledem.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).