Hlavní navigace

Cukroví na váhu a jen druh, který máte rádi? Takové koupíte i v řetězci

Sdílet

Cukroví z másla a kvalitní čokolády koupíte v pekařství, cukrářství, ale i v obchodních řetězcích. V některých ho dokonce vyrábějí, a to každému zákazníkovi na míru.

Obchodní řetězce už nějaký ten pátek nabízí řadu krabiček plných nejrůznějších mixů cukroví, ale i jednotlivých druhů. A to většinou jinde vyrobených. Nicméně některé řetězce v Česku mají i svou vlastní pekárnu, pečou tam i vlastní cukroví?

Mají pekárnu, ale cukroví pečou jiní

Albert má ve svých hypermarketech pekárnu, kde v rámci vlastní řady pečiva vyrábí více než dvacet druhů vlastních výrobků. Typicky jde o žitné pečivo, žitno-pšeničné, celozrnné a vícezrnné bagety nebo jemné pečivo, jako jsou makovky, šátečky, vánočky. Ve vlastní řadě Mlynářského pečiva pečou i žitný Mlynářský chleba, kterého se upečou desítky tisíc kusů týdně. Není se tak co divit, že na pečení vánočních cukrátek jim už moc času nezbývá.

Pečete na Vánoce cukroví?

„Cukroví nám připravují naši dodavatelé pečiva. Pro zákazníky máme připraveny více jak tři desítky druhů. V tomto roce rozšiřujeme pro hypermarkety nabídku prémiového cukroví, a tak nejenže si budou moci zákazníci u nás zakoupit jako v předchozích letech vosí hnízda, ale také linecká kolečka, kokosky nebo slepované ořechy,“ osvětlil pro nabídku Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert. Novinkou jsou v Albertech čajové pečivo a linecká kolečka, a to v bezlepkové variantě.

Globus peče na rekord

Cukroví začali v Globusu začali vyrábět druhý týden v říjnu. „Letos bychom chtěli prodat osm, deset tun cukroví. Prodáváme mix cukroví po devíti druzích a váze 600 g,“ říká Pavel Meduna, vedoucí výroby a prodeje pekáren, cukráren a Café Globus s tím, že do cukroví vždy používají jen máslo.

A pokud vám některý z nabízených druhů nechutná, prostě si v Globusu objednáte svojí vlastní krabičku o hmotnosti, kterou vy chcete, s obsahem, který máte rádi – resp. je třeba si vybrat z druhů cukroví, které Globus nabízí. „Chceme zákazníkovi vyhovět, kolem deseti procent našich objednávek tvoří právě cukroví, které si naši zákazníci objednali tzv. na míru a váhu,“ říká šéf pekařů a cukrářů Globus Pavel Meduna s tím, že nejvíc takových prodejů zaznamenávají v Globusu v Ústí nad Labem.

V cukrářské výrobě, která sousedí s pekárnou Globusu, připravují i rumové kuličky – s rumem, kakaem, máslem, marmeládou a piškotem. Zatímco doma si připravíte rumové koule například ze zbytků z piškotů, v Globusu pro rumové koule připravují dortový plát, který pro přípravu rumových koulí rozemelou.

Když se vám doma nechce péct

Poctivé cukroví seženete i v menších pekařstvích, cukrárnách nebo na farmářských trzích. Nakupovat můžete třeba cukroví od Biopekárny Zemanka, prodávají ho v balení jako své sušenky a krekry, po jednom druhu. Ale k mání je půlkilový mix cukroví z másla a kvalitní čokolády: vanilkových i třených rohlíčků, kokosek, dortíčků i pracen.

Cukroví od Zemanky

Autor: Se souhlasem Biopekárny Zemanka

Máslové precizně zdobené cukroví o deseti druzích mají opět i v Koláčovém království v Praze-Nuslích nebo v Pekárně Kabát, která nabízí mix ve složení jednopruhové linecké kytičky, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda, pracny i ořechy s kakaovou náplní. Mimochodem, online je nabídka cukroví, i bezlepkového, opravdu široká. Zkuste Rohlik.cz nebo Kosik.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.