Hlavní navigace

Názor k článku Co místo cukru? Coca-Cola mění vzhled i složení od Ivan - Je pozdě, všichni už to ví, nemá to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 3. 2017 22:50

    Ivan (neregistrovaný)

    Je pozdě, všichni už to ví, nemá to cenu.

    V Německu a jiných vysvělých zemích se v Coca-Cola používá tradiční sacharóza, ta se používala v Coca-Cola mnoho desítek let od samého počátku a tato látka způsobuje charakteristickou chuť Coca-Cola, neboť je jí tam přibližně 11 %.
    Náhražky glukózo-fruktózový sirup se používají jen a pouze kvůli láci, protože sacharóza se získává z drahé cukrové třtiny nebo cukrové řepy, naproti tomu gf-sirup se dá získat z levné kukuřice nebo pšenice. Tím značně utrpí i chuť nápoje, pochopitelně.
    Závěr článku je vysloveně krystalická lež, je to právě nadmíra fruktózy, která způsobuje hlavní problémy konzumace cukru, jako třeba obezita, zvýšená produkce močoviny, inzulinová rezistence a další.

    Zbývá dodat, že konkurence Pepsi-Cola v ČR přešli zpět z gf-sirupu na sacharózu, je to zhruba rok.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).