Hlavní navigace

Názor k článku Chcete vědět, co se skutečně dává do jogurtů? od Standa - A v tom to je! Takový jogurt je...

  • 26. 4. 2012 17:50

    Standa (neregistrovaný) ---.anonymouse.org

    A v tom to je! Takový jogurt je pro výrobce drahý.

    Koupím si bílý jogurt, přidám rozmrazené zahradní jahody, pěkně půl na půl. Mám výborný jahodový jogurt skvělé chuti i červené barvy (zmrazení a rozmrazení uvolní šťávu, u čerstvých jahod pomůže rozmačkání). Nevadí mi, že jahody jsou tam nestejnoměrně, a že to není tak červené, jako se řepnou šťávou.

    Nesouhlasím s tím, že barvení nemění chuť. Šťáva z červené řepy tomu dává zeleninovou, pro jahody nepřirozenou chuť. Mletí červci (E120) tak chuťově výrazní nejsou, ale stejně to není ono.

    A jahodové aroma má k zahradním jahodám na hony daleko. Jeho přídavek naprosto přebije delikátní chuť jahod výraznou chutí „chemického ovoce“.

    Pektin nebo želatina sice dá jahodové složce hezky tuhý vzhled, ale společně s aromatem a barvivem také snadno zakryje, že jahod je tam pomálu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).