Hlavní navigace

Názor k článku Císařské řezy na přání od Ilona - No tak já se tedy také přidám k...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 12. 2010 21:20

    Ilona (neregistrovaný)

    No tak já se tedy také přidám k odpůrcům tohoto článku, sama jsem císařský řez podstoupila před 5ti měsíci a tak se nestačím divit, co vše autorka píše. Některé informace jsou v pořádku, jiné jsou však poněkud nadsazené a některé vyloženě nepravdivé.

    Cituji: "Půl roku po porodu císařem nesmíte cvičit, namáhat se, nosit dítě v náručí, jinak hrozí, že jizva praskne. Bolí vás každý krok."
    Toto může platit možná ve velmi výjimečných případech. Pokud toto ale někdo prezentuje jako běžný stav po císaři, nemohu jinak, než ho obvinit ze lži. Každý krok vás bolí pouze prvních několik dní. Co se cvičení týče, s tím se doporučuje začít ještě v porodnici, po týdnu si již můžete lehnout na břicho, po třech měsících začít cvičit přímé břišní svaly atd. No a dítě samozřejmě nosíte, jakmile se postavíte a nemotá se vám hlava, což je druhý den.

    Cituji:"Nikdo vám také předem neřekne, že se nejméně tři dny po porodu císařem nebudete vůbec schopná postarat o dítě. Nevstanete k němu, nepřebalíte ho."
    Na JIPce jste při normálním průběhu 1 den, pak přijde rehabilitační sestra, která vám pomůže na nohy - což po proleženém dni není úplně jednoduché - a odvede na "normální" pokoj. Vstávat i lehat pak můžete dle libosti, i když to je zpočátku pochopitelně bolestivé. Dítě vám samozřejmě nosí nejdřív jen na krmení - i na JIPku! ale jak jste fit, zůstane u vás.

    Cituji:"Další půlrok se stále ještě musíte hlídat a běžná dovolená nepřichází v úvahu. Příliš byste namáhala břišní svaly."
    Co prosím? A co je jako běžná dovolená? Horolezčení v Nepálu?

    Ano, císařský řez má svá rizika a své nevýhody, je to operace, jizva nějakou dobu bolí, kojení může být horší (v mém případě ano), dítě nemůžete kojit hned po porodu (ale dají vám ho aspoň pochovat, než vás sešijí), ale nestane se z vás takový doživotní invalida, jak je tu popsáno.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).