Hlavní navigace

Názor k článku Besnard-Charvet: Homeopatie je ve Francii součástí každodenní medicíny od jméno není podstatné - Jako většina zdejších čtenářů jsem homeopatii - i...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 9. 2015 23:56

    jméno není podstatné (neregistrovaný)

    Jako většina zdejších čtenářů jsem homeopatii - i díky svému medicínskému vzdělání - považovala za naprostou blbost. Uživatele homeopatie jsem pohrdavě řadila do sekce "blázni".
    Vše až do doby, kdy náš 1/2 roční syn začal mít tak závažné zdravotní potíže, že ve 14-ti měsích málem umřel. Medicína již žádnou pomoc neměla a já tedy byla nucena hledat jiný způsob, jak ho zachránit před jistou smrtí. Když jsem manželovi pověděla, že se chystám obrátit na homeopatku, tak sic vykulil oči, ale v důsledku vzážnosti situace přiznal, že zkusit musíme včechno.
    A světe div se, ono to fakt zafungovalo! Neptejte se mne jak a proč, neb to nevím. Dnes je z něj naprosto normální zdravý předškolák, který od toho zhruba 15-tého měsíce života nikdy nepožřel žádný, vůbec žádný lek - nebyl důvod mu podat jakýkoliv medikament. Kompresorový inhalátor jsem již dávno předala dál, jeho léky za 3tisíce jsem s úsměvem na rtech vyhodila do popelnice v lékárně.
    Podotknu ale, že jeho závažný zdravotní stav, natož přechod z naprosto neúčinných léků na léčbu homeopatikem jsem s ním rozhodně neprobírala (v té době byl na úrovni 8-mi měsíčního dítěte). Pokud ho tedy neuzdravila jeho vlastní víra, tak ho muselo uzravit zcela neúčinné placebo jménem homeopatikum, potažmo více druhů homeopatik v přesně naordinovaném sledu.
    Neodsuzujte tedy nikoho, kdo užívá homeopatikum - nikdy nevíte, jestli ho za pár měsíců nepůjdete poprosit o radu ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).