Hlavní navigace

Názor k článku Besnard-Charvet: Homeopatie je ve Francii součástí každodenní medicíny od Petr - Jen ještě dodám (protože z mého předchozího příspěvku...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 9. 2015 14:47

    Petr (neregistrovaný)

    Jen ještě dodám (protože z mého předchozího příspěvku to není zjevné): Homeopatie (tj. skutečná homeopatie - nikoliv nekonečné ředění) je o tom, že pacienta nemocí provedete (skrze kontrolu reakcí těla). Tj. homeopatie dává tělu podněty. A samozřejmě aby se tělo uzdravilo, potřebuje vitamíny (hlavně C, D3, ale i mnoho dalšich) a minerály (hořčík, potassium, ...). A protože každý je trochu jiný a každý se stravuje trochu jinak, tak každý bude na homeopatika reagovat trochu jinak. Tudíž skutečná homeopatie je nutně i o individuálním přístupu k pacientovi. To zároveň vyžaduje myslet o tělu jako o celku (holisticky), nikoliv jen vidět jednotlivé části. I z tohohle hlediska je předepisování nějakých cukrových tabletek naprostý nesmysl a podvod.
    Každý tedy ať si vybere to své, ale hned něco odsuzovat, anichž bych se obtěžoval si o dané problematice alespoň něco málo zjistit je blbost. Bohužel ze zdejších komentářů se zdá, že právě takto uvažuje většina populace.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).