Hlavní navigace

Chodili byste na obědy i bez stravenek?

26. 2. 2010

Sdílet

Podnikatel.cz: Stravenky jsou mezi Čechy nejoblíbenějším benefitem. 70 % Čechů by v případě jejich hypotetického zrušení omezilo stravování v restauracích.  To by mělo za následek nižší útratu v restauracích v době oběda, která by klesla až o 59 %, informuje business server Podnikatel.cz. Celkově by se jednalo o více než 7 a půl miliardy korun. Vyplývá to z výzkumu společnost GfK Czech.

Podnikatel.cz: Stravenky jsou mezi Čechy nejoblíbenějším benefitem. 70 % Čechů by v případě jejich hypotetického zrušení omezilo stravování v restauracích. 

jídlo

To by mělo za následek nižší útratu v restauracích v době oběda, která by klesla až o 59 %, informuje business server Podnikatel.cz. Celkově by se jednalo o více než 7 a půl miliardy korun. Vyplývá to z výzkumu společnost GfK Czech.

„Příjemci stravenek obědvají v restauracích o 53 % častěji, než lidé, kteří stravenky nedostávají,“ komentuje výsledky průzkumu Jaroslav Jíra, ředitel pro obchod a marketing GfK Czech, a dodává: „Příjemci stravenek navíc motivují k chození na obědy i lidi, kteří stravenky nedostávají. 18 % neuživatelů stravenek se při výběru restaurace rozhoduje podle toho, zda restaurace přijímá stravenky.“

Chodili byste na obědy do restaurací i bez stravenek?

Zdroj: Podnikatel.cz: ZRUŠENÍ STRAVENEK BY OHROZILO TRŽBY V RESTAURACÍCH

Ilustrační foto: agnetura SXC

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).