Hlavní navigace

Názor k článku Chilli – kdy je zdravé a kdy už ne? od pepe - Ten aflatoxin se snad primárně v čerstvých "čili"...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 3. 2015 15:34

    pepe (neregistrovaný)

    Ten aflatoxin se snad primárně v čerstvých "čili" nebo paprikách nevyskytuje. Pokud někde v Indii namelou plesnivé papriky a prodávají kontaminováné koření, tak tohle upozornění může být u každé potraviny. Viz nejčastěji spojované s arašídy.

    Aflatoxin je produktem plísně Aspergillus flavus, která se může vyskytovat v každé nesprávně uložené potravině – chlebu, mléku, mase, ovoci, těstovinách, vločkách, i v konzervách. Používání potravin po záruční době, „ochrana ledničky před teplými potravinami“, dojídání zbytků několik dní po tepelné úpravě – to vše zvyšuje riziko konzumace bakteriálních a plísňových toxinů.

    Howgh

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).