Hlavní navigace

Názor k článku Cesta českých sýrů: kam jsme došli za posledních 20 let? od Patrik Chrz - Podle mého názoru není Hermelín kopií Camembertu ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 2. 2020 14:54

    Patrik Chrz

    Podle mého názoru není Hermelín kopií Camembertu ale má blíže spíše k sýrům typu Brie. Každopádně si nemyslím, že je špatný, jen mi přijde fakt drahý, běžná cena je kolem 300 Kč za kilo, přitom francouzský Brie se prodává i pod 200 Kč za kilo.

    Přijde mi, že čeští výrobci prodávají své zboží v ČR dráže (jako by "s prémií"), než ho dodávají do zahraničí.

    Dalším příkladem je Grand Moravia - sýr konkurující Parmazánu se prodává za podobnou cenu - Grana Padano se dá koupit také za 400 Kč za kilo.

    Cenová konkurence se tak udává jen v nejnižší cenové hladině, tj. Eidam, kde ho ale často cenově válcuje Gouda z Holandska.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).