Hlavní navigace

Názor k článku Biojídlo vážně chutná jinak. Otestovali jsme to od Jiří - Éčka neboli přídatné látky (aditiva) jsou chemické látky,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 4. 2011 21:48

    Jiří (neregistrovaný)

    Éčka neboli přídatné látky (aditiva) jsou chemické látky, které se přidávají (úmyslně) do potravin. Takže tvrdit, že bez éček nejsou žádné potraviny, je nesmysl. Když uvařím cokoliv ze základních surovin, tak tam éčka nebudou. Přírodní vitamin C (např. v ovoci) není "éčko". Chemicky připravená kyselina askorbová přidaná do potraviny je éčko. Éčkům se bráním nejen kvůli škodlivosti, ale i kvůli tomu, že vždy signalizují "odfláknutou", šizenou potravinu. Konzervant = potravina není čerstvá. Emulgátor = šetřili na vajíčkách. Barviva = klamou mě, potravina předstírá něco, co není. A tak dále. Do kvalitní čerstvé potraviny se nic nepřidává. Do levné potraviny ze supermarketu ano.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).