Hlavní navigace

Bio chléb Pernerka už je v Lidlu. Týdně se jich vyrobí sto tisíc

Sdílet

 Autor: Mlýn Perner
Od 8. března 2021 je v obchodech nový Bio chléb Pernerka vyrobený z mouky Pernerky, podle receptury mlýna Perner, avšak vyroben na zakázku v pekařství Nopek. Co obsahuje a kde všude ho koupíte?

Již začátkem února jsme vás jako první informovali o tom, že v březnu začne Lidl ve všech svých prodejnách nabízet nový bio chléb z mouky Pernerka, která se mele v mlýnu Perner. Březen je tu a s ním i potvrzená informace a o tom, že bio žitný chléb z české mouky Pernerka začal německý řetězec prodávat přesně na Mezinárodní den žen, 8. března. Podle slov tiskového mluvčího řetězce Lidl Tomáše Mylera je ke koupi ve všech prodejnách řetězce Lidl.

Není čerstvý, dopéká se na prodejně

Chléb v bio kvalitě z české mouky peče rodinná pekárna Nopek, s níž Mlýn Perner dlouhodobě spolupracuje. „Recepturu jsme si vyvinuli sami,“ říká pro server Vitalia Daniel Perner, majitel Mlýna Perner. Do prodejen míří chléb zamrazený a na místě se dopéká. „I přesto, že se chléb v prodejnách dopéká, dosahuje maximální kvality. Lidé se nemusí dopékání obávat, pečivo je kvalitativně na stejné úrovni jako to klasické,“ říká majitel Daniel Perner

Mlýn Perner

Vyrábí už tři roky mouku Pernerku a jako jediný mlýn u nás k mletí celozrnných mouk využívá speciální technologie, které mají jen dva mlýny v Německu. Prodává tak nejjemněji namletou celozrnnou mouku v Česku.

Nově si nechává vyrábět ze své žitné mouky BIO chléb Pernerka. Je dostupný ve všech prodejnách Lidl v České republice od 8. března 2021 za 34,90 Kč.

„Dopékané a klasické pečivo se liší jen poslední fází výroby – v té je dopékané pečivo těsně před dopečením šokově hluboce zmrazeno a dopéká se pak přímo v prodejně podle zájmu zákazníků. Díky tomu je výsledný produkt stejný jako ten klasicky pečený – má stejný objem, kůrku, barvu, chuť i vůni,“ upřesňuje Daniel Perner.

Jen kvas, mouka, voda a sůl

BIO chléb Pernerka se peče z celozrnné žitné mouky, kvasu, vody a soli. Navrch je posypaný ovesnými vločkami. Obsahuje 10 % vlákniny a ve sto gramech své váhy má šest gramů bílkovin a 1,3 gramu tuku.

Žitný chléb koupíte zatím jen v Lidlu

„Navázání podobného partnerství je běh na dlouhou trať. Už teď jednáme o případném rozšíření spolupráce a mapujeme u zákazníků oblíbené produkty, které bychom mohli Lidlu nabídnout, a ještě více tak rozšířit českou nabídku pečiva v Lidlu,“ říká Daniel Perner. A proč si majitel mlýnu Perner vybral ke spolupráci zrovna Lidl? Oni jsou rychlí, efektivní, je to jednička. Mám u nich jen jednoho člověka, který se mnou všechno řeší. Takhle velký řetězec se vůči mně chová jako malá firma, váží si mě a toho si cením,“ řekl nám majitel mlýnu Perner.

Galerie: Mlýn Perner chystá i svůj stánek v Bedřichově

Vlastní chleba ve vlastní pekárně? K tomu není důvod

Bio chléb je jen první vlaštovka, předvoj něčeho mnohem většího. Majitel mlýna Perner, jak nám prozradil, by v brzké budoucnosti rád rozjel řetězec s bio pečivem. Ambice péct sám pečivo ale Daniel Perner nemá. „To bych musel postavit velkou fabriku, těch chlebů se upeče týdně sto tisíc, to neupečete na koleni. Ty pekárny už tu stojí, mají volné kapacity, takže proč jich nevyužít? A oni jsou rádi, že jejich volné kapacity využijeme. Je to dobrá spolupráce,“ vysvětlil pro Vitalia Daniel Perner.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).