Hlavní navigace

Billa dala vše na vánoční pečení do jednoho regálu. A přidává recept na speciální linecké

23. 11. 2021

Sdílet

 Autor: Se souhlasem společnosti Billa
Společnost Billa si letos pro zákazníky připravila několik vánočních aktivit, které mají ušetřit čas i peníze. Jednou z nich je speciální vánoční čelo regálu, kde najdete všechny trvanlivé ingredience na pečení vánočních dobrot, jako jsou perníčky, linecké či vánočka. Není tedy třeba složitě po obchodě hledat jednotlivé položky.

Maloobchodní řetězce již tradičně nabízejí potřeby na Vánoce v předstihu. Navíc se blíží první adventní neděle, která letos připadá na 28. listopadu. A tedy i čas pečení prvního cukroví, například perníčků.

Na vánoční cukroví vše v jednom regálu

Pokud se pro ingredience potřebné pro vánoční pečení vydáte do jedné z více než 240 prodejen obchodního řetězce Billa, můžete využít speciální nabídky, informuje řetězec v tiskové zprávě.

Od minulého týdne v prodejnách Billy najdete „vánoční čelo“ regálu, kde jsou pohromadě základní suché ingredience na několik druhů cukroví. Obchod zde na jednom místě nabízí nejen to podstatné, jako cukr, mouku či kakao, ale také například vaječný likér, který se používá při tvoření vosích úlů, český lesní med, pravou vanilku, datlovou pastu nebo přepuštěné máslo pro alternativní cukroví.

„Díky speciálnímu regálu tak pořídíte pohodlně, rychle a za nízké ceny všechny trvanlivé ingredience na pečení vánočních dobrot, jako jsou perníčky, linecké či vánočka. Ušetřený čas pobíháním po obchodu pak strávíte příjemným pečením doma s vašimi blízkými,“ uvádí Billa.

Vánoční recepty

Řetězec na svém webu přidává i vánoční recepty, nejen na sladké pečení, ale třeba na bramborový salát 3× jinak nebo domácí vaječný koňak či sváteční vývar s játrovými knedlíčky a vánočními hvězdičkami.

Jeden recept na trochu jiné linecké cukroví, v němž se kromě másla, mouky, vajíček a citronové kůry skrývají také mandle a koření, vám nabízíme i zde:

Linecké s mandlemi a kořením


Autor: Se souhlasem společnosti Billa

Suroviny na 2–3 plechy:

  • 350 g hladké mouky
  • 160 g mletých pražených mandlí
  • 260 g moučkového cukru
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 2 ks vajec
  • 1 lžička mleté skořice
  • 3 ks rozdrceného hřebíčku
  • 1 špetka mořské jemné soli
  • citronová kůra ze 2 ks plodů
  • 250 g másla (nejlépe 84% mléčného tuku)
  • malinový či meruňkový džem nebo dle chuti

Všechny suché suroviny smíchejte dohromady, včetně koření a mandlí. Přidejte vejce, máslo pokojové teploty, citronovou kůru a vypracujte hladké těsto. Pokud lepí, podsypejte ho moukou. Těsto pak zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice na 24 hodin odpočinout. Následně rozehřejte troubu na 160 °C, těsto rozdělte na čtyři části a z jedné vyválejte tenký plát.

Postupně vykrajujte libovolné tvary, které skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 6–10 minut dozlatova, podle velikosti cukroví. Pokud vám během vykrajování těsto povolí a bude se lepit, dejte ho do ledničky a pokračujte další studenou částí těsta. Jakmile upečené kousky trochu vychladnou, můžete začít se slepováním oblíbeným džemem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).