Hlavní navigace

Názor k článku Barevný článek o černém kašli od Obludný bludař - Původně jsem začal reagovat na sérii článků (teprve...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 11. 2013 18:39

    Obludný bludař (neregistrovaný)

    Původně jsem začal reagovat na sérii článků (teprve poté jsem zjistil že je nová revize dokimentu a našel odkazy na Slobodný Vysielač). Jeden z nich, zaměřený na Lovce šarlatánů (https://www.facebook.com/bezpecne.ockovanie/posts/175568412637396), se snaží problematiku užívání vitamínu C posunout rovnou do té nejdražší možné roviny (navíc zřejmě neefektivního intravenózního podávání).
    Podle mne se snaží rovnou zájemce odradit a zastrašit, k čemuž používají i cenu. A zde dospěli výpočtem k měsíční léčebné dávce 1000 EUR.

    Myslím, že nemá cenu ten článek ani číst, protože lidi ho stejně číst nebudou a tvůrce o jeho celkové zvrácenosti a špatném přístupu nepřesvědčíte.

    **
    Mne osobně ta problematika střevní mikroflóry zajímá také. Celkově ten antibakteriální mechanismus. Myslím že jde o více mechanismů, není to podle mne vůbec dostatečně prozkoumané. Naštěstí není problém to vyzkoušet a odhadnout zda to škodí nebo ne.

    Dále mne velmi zajímá jaké jsou výzkumy ohledně nápravy toho našeho špatného genu. Kdyby byly nějaké nové informace, nezapomeňte je prosím do knihy přidat. Děkuji.

    **

    Chtěl jsem vám to napsat soukromě, ale risknu to a napíši to sem. Je možné, že to snížení homocysteinu mi umožní snížit tu dávku vitamínu C až na polovinu dřívější dávky (kterou jsem již samotnou během roku postupně snižoval). Pociťuji již delší dobu že se mi stále větší množství vitamínu C nevstřebává (vzrůstá plynatost), přestože přijímané množství snižuji. Já se tedy každý den modlím aby mi Gaja napravila nefunkční gen, tak že by...

    Budu si asi muset udělat C-průplach a ohodnotit se. Akorát nevím zda nemám před tím (když mám momentálně nadbytek) například na den úplně vysadit. Jde to beztrestně, v poslední době jsem s tím záměrně experimentoval. Ale experimentoval jsem i s přetížením těla chladem (obrovská zátěž: akorát se mi krátkodobě začal vracet exém na ruce - máchal jsem je celé hodiny v ledové vodě, a udělala se mi zima což byl signál přestat experimentovat), což jsem také ustál s pomocí zvýšených dávek vitamínu C. Tak nevím zda jde o nějaké rozkolísání metabolismu, nebo opravdu potřebuji výrazně snížit dávku.

    Když na něco zajímavého narazím tak pošlu mail. Ale bude to až časem.
    Minule jsem vám slíbil informaci ohledně zkušenosti se suplementací těla jódem, ale část zkušeností již sám zapomínám (na žádný správně zaměřený server ve správnou dobu mi to nedovolili uložit) a protože tímto procesem již asi znovu nikdy neprojdu (potřeby mého těla jsou dnes naprosto odlišné) říkám si zda se mi vše jen nezdálo.

    V každém případě, díky za váš čas věnovaný této problematice a hodně zdraví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).