Hlavní navigace

Názor k článku Barevný článek o černém kašli od Obludný bludař - Vy jste pane Vavrečka trpělivý člověk (já také)...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 11. 2013 20:52

    Obludný bludař (neregistrovaný)

    Vy jste pane Vavrečka trpělivý člověk (já také) a vám bych doporučil přečíst si celou Petrovu sbírku. Ale připouštím, žee je to náročné, já také dočítal až běhe první aplikace (při nemoci).

    Pokud chcete "léčbu" (je to nejvhodnější pojem ale neodpovídá) kyselinou askorbovou vyzkoušet, zkoušejte na nějaké nemoci, nebo nedostatečnosti, která vás aktuálně postihla, znáte ji i běžný průběh, a je vhodné nasadit právě vitamín C.

    Můžete koupit například Vitamín C od firmy Vitar (měl by to být přímo výrobce ne jen ten produkt balit - viz jedna z dřívějších debat). Je to čistá kyselina askorbová v ceně 100 g do 80 Kč. Více neplaťte (za žádnou cenu) nebude nikoho přeplácet, ať si nezvykají. Já kupuji běžně za 77 Kč.
    Je dobré uvažovat minimálně ještě o rutinu (či větším množství pohanky ve stravě), výborný je silný šípkový čaj (minimálně 0,5 litru na den - tak 15 velkých, drcených šípků). Při šípcích vnímám lepší prokrvení očí nejvíce.

    V případě řešení akutní nemoci, budete možná opravdu celý kilogram potřebovat. Ale čistě z výzkumných důvodů vám doporučuji i vysadit léčbu brzy, což vlastní léčbu pravděpodobně značně prodraží (doufám že jste četl o těch stovkách až tisícech eur těch šarlatánů co si říkají Lovci Šarlatánů) ale je třeba znát efekt přerušení dodávání vitamínu C a vyvarovat se ho - obzvláště při léčbě cizích lidí kteří nepodávají adekvátní zpětnou vazbu. Stejného zmaření účinku dosáhnete při špatném časování.

    Příklady (vše uváděno na člověka o hmotnosti 70-80 kg, muži a ženy se zásadně neliší):

    Začínající nachlazení, rýma, kašel,...
    - vezměte nejméně 6-8g
    - nejlépe za půl hodiny (maximálně však do hodiny) 4g
    - pokud se rýma zastavila vezměte pro jistotu ještě za hodinu nejméně 2g a na noc další 2-4g

    Pokud se rýma nezastavila, nebo máte již vážnější stupeň poškození těla. Změňte schéma přibližně na 2g každou půl hodinu až do bodu kdy dosáhnete střevní tolerance (v odkazované knize, revize odpovídající 460-ti stranám, je to popsáno na straně 89 - Tolerančné ústne dávkovanie a pak tam někde ještě Petr uvádí vlastní postřehy a zkušenosti). Pak doporučuji podívat se na přehled nemocí, do grafů na straně 90 a udržovat se na dávce těsně před posráním (ona toleranční dávka), přičemž je nutné správně časovat užívání vitamínu C podle uvedených grafů (například při pořádném nachlazení není možné přijmout méně než osm dávek vitamínu C během dne, většinou je potřeba více - to vše tělo ucítí, ucítíte i ráno vynechanou noční dávku a tělo se začne samo podvědomě budit, dokud bude nemoc významná, abyste mu ji dopřál).

    Pokud však užíváte vitamín C dlouhodobě, nutnost podstoupit takovouto mega-léčbu u vás pravděpodobně ani nenastane.

    Doporučuji ještě zkusit ty vitamíny B v uvedených obecných dávkách. V případě nemoci klidně i 3x denně (ale spolu s ostatními vitamíny skupiny B, třeba ve formě pivovarských kvasnic), poté jen jako doplněk stravy (klidně jen občasný).

    Při určitém množství přijímané kyseliny askorbové může proti plynatosti pomoct dostatečné množství tekutin do kterých vitamín C rozpoštíte. Já běžně na jednu dávku používám asi 2 dcl, vitamín míchám (plastem) vždy čerstvý.

    Dají se "léčit", ale i další neduhy. Například problémy s kůží: seborea - zlatý stafilokok (kteří se podporují), atopický atopický ekzém (ten se ale léčí v podstatě jen vnitřním užíváním), různé záněty spojené s ochlupením,...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).