Hlavní navigace

Názor k článku Autoři studie doporučují zákaz reklamy na alkohol. Stojí nás to miliardy, říkají od KarelE - Máte pravdu, ale opět - snažíte se to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 1. 2019 12:52

    KarelE

    Máte pravdu, ale opět - snažíte se to spočítat. Pokud se to vám nebo někomu dalšímu povede, tak se ihned objeví kalkulace příjmů. Spotřební daň, DPH, daně co odvádí výrobci alkoholu, pracovní místa v pivovarech, na vinohradech, v hospodách a vinárnách. A pak přidejte fakt, že váš přístup automaticky předpokládá, že náklady na léčbu alkoholiků jsou dány tím, že jsou alkoholiky. Jenže ony jsou až na výjimky dány jejich povahou a když dotyčným vezmete alkohol, tak se velmi rychle přeorientují na něco jiného, podobně devastujícího. Přestanou pít, začnou kouřit. Přestanou kouřit, začnou pít litry kafe. Přestanou pít kafe, začnou se přejídat.

    Já tohle prostě nechci - nechci aby to někdo počítal. Já chci, aby alkohol byl postaven na druhou kolej stejně jako cigarety - zákaz reklamy v televizi a povinné varování o škodlivosti na každé lahvi. Počítání je krok k racionalizaci a tam se obávám, že pro stát je vysoká spotřeba alkoholu výhodná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).