Hlavní navigace

Albert rozšiřuje online prodej potravin, doprava je zdarma

25. 11. 2021

Sdílet

 Autor: Albert
Maloobchodní řetězec přidal další město, kde funguje jeho online prodej potravin „Albert domů zdarma“. Po Brně přiveze zákazníkům nákup i v Olomouci. Otevřel kvůli tomu také nové distribuční centrum.

V polovině listopadu spustil Albert službu online prodeje potravin – Albert domů zdarma – i pro obyvatele Olomouce. Rozšíření z oblasti Brna reaguje na úspěšné testování a pozitivní odezvu zákazníků, uvádí maloobchod v tiskové zprávě.

Současně otevřel Albert v Olomouci i nové distribuční centrum, které slouží výhradně pro online prodej. Zákazníci díky tomu mohou vybírat z ještě větší nabídky čerstvých i trvanlivých potravin a přibyly také nové časy závozů, přičemž doprava zůstává i nadále zdarma.

V rámci úspěšného provozu služby Albert domů zdarma v Brně Albert rozvíjí službu dál a nabízí ji zákazníkům v Olomouci: „Rozšířit online prodej potravin nám umožnilo úspěšné testování této služby v Brně a skvělá zpětná vazba a spokojenost tamních zákazníků. Olomouc je atraktivní lokalitou pro online prodej, dalším důvodem pro volbu tohoto města je geografická blízkost k našemu novému distribučnímu centru, které jsme otevřeli speciálně pro online obchod. Lokalita nám tedy dává velký smysl i z pohledu logistiky,“ vysvětluje Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert.

Plány do budoucna: další města, více časů a ještě širší sortiment

Online prodej potravin by se měl postupně rozšiřovat i do dalších měst. „Do budoucna plánujeme službu zpřístupnit i zákazníkům v dalších částech země,“ naznačuje další plány Jiří Mareček.

Albert službu ladí podle spokojenosti a připomínek nakupujících a postupné rozšiřování ji umožňuje nastavit na základě zpětné vazby od zákazníků a také zaměstnanců. Díky odezvě nově Albert domů zdarma nabízí v Olomouci více doručovacích časů, aby si každý mohl vybrat vhodnou dobu pro svůj nákup. Doručení zdarma probíhá formou tras, které jsou navrženy tak, aby šetřily kilometry a uhlíkovou stopu.

Maloobchod rovněž upravuje nabídku online prodeje. Kontinuálně sleduje, jaký sortiment je pro zákazníky atraktivní a nabídku průběžně inovuje a doplňuje o novinky na trhu či lokální produkty, jako jsou například piva z regionálních pivovarů. I proto si zákazníci můžou vybírat z celé šíře nabídky produktů značky Nature's Promise. Ta nabízí kvalitní suroviny pro zdravý životní styl.

Distribuční centrum podporuje online prodej

V den spuštění služby pro oblast Olomouce zde Albert otevřel také nové distribuční centrum. Je určeno jenom pro online prodej potravin a do budoucna má umožnit tuto službu dál rozšiřovat. Rozprostírá se na ploše přes 4500 m2, kousek od druhého centra, které společnost využívá už od roku 1997. Zaměstnává několik desítek nových i stávajících pracovníků. Celkem má Albert 4 distribuční centra, která obsluhují více než 300 jeho prodejen a nově i online prodej.

Online prodej potravin je trend, z velkých řetězců jej u nás historicky nejdéle provozuje společnost Tesco. Vedle menších projektů se úspěšně zavedly online supermarkety bez zázemí kamenných obchodů, například Rohlík.cz a Košík.cz, postupně se do online prodeje pouštějí i další řetězce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).