Hlavní navigace

Názor k článku A komu tím prospějete, pane Donutile? Co? od Ten co měl v dětství štěstí - Již si nepamatuji podrobnosti, ale v průběhu pár...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 8. 2014 11:55

    Ten co měl v dětství štěstí (neregistrovaný)

    Již si nepamatuji podrobnosti, ale v průběhu pár let zpět pronikla na veřejnost zpráva že v minulosti provedené fiktivní zákroky na kloubech (předpokládám že zejména kolen) vedly k výraznějšímu a častějšímu uzdravení než skutečné zákroky (obrušování opotřebované chrupavky a podobně).

    Prostě lidské tělo se dokáže regenerovat, včetně té poškozené chrupavky i když lékaři říkají že ne!

    Svého času zase někteří lékaři přísahali na injekci vlastní krve do kloubu. A může to být efekt podobný, navíc si myslím že se tělo začne tou krví zabývat a změní metabolismus jako by šlo o zranění. Jiným způsobem, ale jinými prostředky lze změnit metabolismus i v místě starých zranění která se mohou přehojit či dohojit.

    Ještě bych ale zmínil dvě související věci které by si každý podobně zdravotně postižený měl uvědomit.
    Tou první je že vůbec není vyjímkou že doktoři jsou nezodpovědná hovada a mohou vás i trvale poškodit. Nikdy jste ještě neslyšeli o nikom kdo běhal půl roku (po operaci kolen) se zapomenutým tamponem a museli mu dělat revizi?
    Tou druhou je fakt, že člověk má většinou prostě po úrazu značně poničené vazy a problém s vlastním kloubem je v zásadě zanedbatelný. Dokud se ty vazy úplně nespraví (a to může trvat klidně i dva roky) nebude to v pořádku nikdy a nezačne ani pořádná regenerace, neustále bude pobíhat po světě se zničeným kolenem. Tady lékaři pomoci zcela jistě mohou, protože člověk často nepozná že si nějaký úpon natrhl, někdy dokonce i přetrhl.

    A ještě moje osobní zkušenost na závěr. Většina kloubních problémů postihujících mladistvé je způsobena nesmyslným poblouzněním sportem, na které jejich tělo není prostě vyzrálé. Takové děti pak mohou doslova mluvit o štěstí, když jejich tělo zkolabuje ještě před opravdovou profesní kariérou sportovce, stále ve věku nácti let, oni se na sport (který jim neprospívá) opravdu vykašlou a mnohdy se stihnou ještě zregenerovat aby mohli dožít plnohodnotným způsobem bez jakýchkoli zdravotních omezení. Minimálně polovina jich ale tohle štěstí nemá a celý život si ponesou následky na to jak se pitomě v dětství přepínali.
    A pokud si myslíte že to doženete stravou? Tak se nenchte vysmát. Nemáte tušení jak mizerně se lidé stravují. Tím nechci říci že jim nemáte dopřát kvalitní stravu, ale budete se muset opravdu snažit, nebude to vůbec levné a časově nenáročné a stejně platí že by se v neměl nikdo v období tělesného vývoje přetěžovat (rozhodně ne v jakémkoli ohledu).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).