Hlavní navigace

Názor k článku 5 mléčných mýtů. A na závěr… uzávěr od Miloslav Ponkrác - Víte, dnešní člověk má totální předávkování fosforem. Stačí,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 6. 2015 20:53

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Víte, dnešní člověk má totální předávkování fosforem. Stačí, když začnete číst etikety potravin, potravinářský průmysl přidává fosfor kam se dá, a velice si to oblíbil.

    Předávkování fosforem znamená, že tělo mnohem méně vstřebává vápník, hořčík, železo a zinek. I když v potravě je, nedokáže ho využít, nebo tak využít.

    Jedním z nejvýznamnějších zdrojů fosforu v potravě je mléko.

    Je to ještě horší, při nadbytku fosforu dochází k tomu, že se vápník ukládá kam nemá, ale v kostech chybí. Dochází k tomu, že vápník se ukládá v různých orgánech a měkkých tkáních či ve střevě, kde nemá co dělat a dělá tam rotyku a neplechu. Tedy nepřispívá ke kostem.

    To co píši se běžně naučíte v lékařských knihách.

    Tělo totiž nemá kanál pro příjem jedné živiny, ale jeden kanál slouží pro více věcí najednou. Krásně se to projevilo v mathanolové aféře. Při otravě methanolem se doporučoval kvailtní alkohol, který zablokoval a zpomalil cestu methanolu. A stejně tak nadbytek fosforu blokuje správné zpracování vápníku, železa, horčíku a zinku.

    Samo o sobě by to nebyl problém, ale vzhledem k tomu, že potravináři nám do potravin přidávají v éčkách i jinak fosfor po tunách a my ho dlabeme, má každý Čech předávkování fosforem.

    Mléko má mnho fosforu samo o sobě, takže vápník z něj je pro tělo a kosti méně využitelný, někdy dokonce vůbec. Pokud k tomu přidáte obecný nadbytek fosforu a jiného odpadu v potravinách, pak to dopadá i špatně.

    Miloslav Ponkrác

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).