Hlavní navigace

Názor k článku 5 mléčných mýtů. A na závěr… uzávěr od Miloslav Ponkrác - A zdá se, že teď přichází evoluce, kdy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 6. 2015 20:39

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    A zdá se, že teď přichází evoluce, kdy se český člověk bude muset naučit bezpečně používat a pít methanol, a kdo ne, tak umře. (konec sarkasmu)

    Nicméně kdybyste chtěl uvést pravidvé údaje, tak je to takto: Příroda více než mohutně naznačuje, že mléko není pro dospělého člověka. Dospělý člověk má – a teď pozor – pouze 1/10 enzymu na zpracování laktózy oproti kojenci. Zdůrazňuji, pouhou desetinu! Jak jinak už příroda má ksakru více lidem naznačit, že s mlékem nepočítala pro dospělce?

    V severních krajích, kde je trochu větší zima, než zde – podle oficiálních údajů má 15–25 % lidí intoleranci laktózy. Vašich 95 % snášenlivých je utopie. Mnoho lidí o nesmášenlivosti ani neví, a často ji zjistí po letech, zatímco mezitím chodí k lékaři roky s problémy, jeijchž příčinu neznají.

    A když už jsme pod článkem o boření mýtů, Evropu před hladomorem zachránily především branbory a kolektivní zemědělství. Prozradím vám jednu věc, když nastal hladomor, obykle se brzy porazil dobytek a snědl, takže o mléce nemohlo být moc řeči. V Indii se tomu vyvraždění dobytka vyhli zavedením mýtu o vegetariánství a posvátných kravách. Sto bodů politikovi, který toto zavedl, protože to byla strategie jako hrom. Takže při pořádném hladomoru evoluce prověřila člověka spíše ohledně kanibalismu, než o toleranci na mléko, tak podstatná pro přežití nebyla.

    Hladomory obvykle přestaly, jakmile se zlepšila politika a zavedly velké plochy k hospodaření, dnes bychom řekli JZD. To je oněco efektivnější, krásně to vidíte na anglických hladomorech, kdy přestávaly.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).