Hlavní navigace

Názor k článku 5 mléčných mýtů. A na závěr… uzávěr od Ivana - Tady se samozřejmě bavíme o dvou různých věcech....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 6. 2015 15:10

    Ivana (neregistrovaný)

    Tady se samozřejmě bavíme o dvou různých věcech. Jedna je, co se stane s mlékem, které vezmete a zahřejete, druhá věc je co se stane s mlékem, které vezmete, odeberete z něho tuk a zahřejete.

    Mluvila jsem pouze o ohřívání. Údaje o dopadu na vitaminy při ohřívání viz Mendelova univerzita (Brno):

    "Tepelné ošetřování mléka způsobuje malé nebo žádné ztráty vitaminu A, B2, B6, kyseliny nikotinové, pantotenové a biotinu.
    Ztráty na vitaminech B1 a C dosahují 10 % při pasteraci a UHT ohřevu, 35 až 50 % vitaminu C při sterilaci v obalech.
    Ztráty na kyanokobalaminu dosahují až 90 % při tepelné sterilaci v obalech a při odpařování."

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).